Bacıerenler Ankara Seymenlerini ağırladı

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Seymenleri, Ankara Kulübü Derneği Kadın Halk Oyunları Kültürü Eğitimcisi Pınar Sert'in beraberliğinde Bacıerenleri ziyaret etti.

Bacıerenler Ankara Seymenlerini ağırladı
Yayınlanma:

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Temsilcisi Halil Bahadır Saka, Ankara Kulübü Derneği Ankara Konağı Başkent Salonu’nda Bacıeren çalışmasında verilen arada konuştu. Saka konuşmasında, “Ankara’mızın köklü Bacıerenlik kültürünün-geleneğinin yaşatılması için gururla emek veren ve üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle bu önemli mirasın geleceğe taşınmasına katkı sunan Bacıerenlerimizle bir arada olmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Ankara Kulübü Derneğimizin misyonuna layıkıyla anlam ve değer katan, tüm özel gün ve programlarda Seymenlerimizle birlikte yerini alan her yaş grubundan birbirinden kıymetli Bacıerenlerimize verdikleri emek ve yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

03a04838-ae03-4bed-8a53-5ced3577716f.jpeg

BACIERENLİK KÜLTÜRÜ YENİDEN CANLANSIN

Ankara Kulübü Derneği Kadın Halk Oyunları Kültürü Eğitimcisi Pınar Sert de; “Çankaya Şube Temsilcimiz Halil Bahadır Saka ve Şube Seymenlerimiz ile değerli konuklarımız; Ankara Sevdalısı Dericizade Faruk Küçük ve ANKESOB Sicil Müdürü Ziya Yalçın'ın ziyaretlerinden ve aramızda olmalarından dolayı son derece mutlu olduk. Çok teşekkür ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün her zaman çok güvendiğini ifade ettiği ve toplumda hak ettiği değeri alması için büyük çaba gösterdiği Türk kadınına, Anadolu-Ankara kadınına, hizmet etmekten büyük gurur ve onur duyuyoruz. Ankara kadınları olarak biz istiyoruz ki; Ankara Kulübü’müzün çatısı altında binlerce yıllık Seymenlik geleneğini yaşatmanın yanı sıra yine 800 yıllık Anadolu’nun ve Ankara'nın köklü geleneği olan Anadolu Bacılarının kolu Bacıerenlik geleneği de deformasyona maruz kalan müziği ile birlikte yeniden canlansın, kültürümüz yaşasın. Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve yönetiminden aldığımız güçlü destekle ve kadınlarımızın, genç kızlarımızın yoğun ilgi ve katılımlarıyla bizi biz yapan kadim değerlerimizi yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarma gayreti içerisinde çalışmalarımızı titizlikle sürdürmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

cf7ac7bf-b51a-4c06-8aad-4bfcc9a1276f.jpeg

BACIERENLERE ATATÜRK HEYKELİ HEDİYESİ

Konuşmaların ardından Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Temsilcisi Halil Bahadır Saka tarafından Ankara Kulübü Derneği Kadın Halk Oyunları Kültürü Eğitimcisi Pınar Sert’e, Şube Seymenleri tarafından ise Eğitmen Bacıerenlere günün anısını temsilen birer Duatepe Atatürk heykeli takdim edildi.

Ankara Sevdalısı Dericizade Faruk Küçük de; “Ankara’nın kültürüne, sanatına, folkloru, gelenek ve göreneklerine, Bacıerenliğin felsefesine ışık tutan hizmet ve katkılarınızdan dolayı sizlerin nezdinde tüm bacıerenlerimize teşekkür ederiz.” ifadeleri eşliğinde Eğitmen Bacıeren Emine Gökçe’ye Atatürk heykelini takdiminde bulundu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.