BAĞ-KUR'lu vatandaşlar için Erdoğan'a çağrı!

Ankara'da ANKESOB'da bir araya gelen birçok esnaf odası başkanı BAĞ-KUR çalışanları ve emeklileri için ortak bir bildirge yayımladı. Bildirgede pirim günü ve emeklilik ikramiyeleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenildi.

BAĞ-KUR'lu vatandaşlar için Erdoğan'a çağrı!
Yayınlanma:

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Başkanı Hayrettin Yıldırım, Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Taklacı ve Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, BAĞ-KUR üzerinden pirim ödeyen vatandaşlar için pirim günü sayısının emekli esnaf ve sanatkar ayrımı yapılmadan 7 bin 200 güne düşürülmesi ve 5 bin TL ikramiye ödenmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundular.

VERİLEN SÖZLERİ HATIRLATTILAR

ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Başkanı Hayrettin Yıldırım, Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Hüseyin Taklacı ve Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca'nın ortak bildirgesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın esnafa yönelik açıklamaları hatırlatıldı.

esnaf-odasi.jpg

Erdoğan'ın, esnafın prim ödeme gün sayısını SGK'lılarla eşitleyerek 9 bin iş gününden 7 bin 200 güne indirme sözünü ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın bu konuda yapılan düzenleme sözünü hatırlatarak, bu sözlerin bir an önce hayata geçirilmesi talep edildi. Ayrıca, Cumhuriyet'in100. yılı vesilesiyle yapılan 5 bin liralık ikramiye ödemelerinin BAĞ-KUR'dan emekli olup da vergi kaydını sildirmiş ancak esnaf sicil kaydını sildirmeyenler ile hala çalışan, üreten ve ekonomiye katkıda bulunan emekli esnaf ve sanatkarlara da yapılması istendi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.