Bakan Tekin’den Ankara Seyranbağları İlkokuluna ziyaret!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Seyranbağları İlkokulunda yaz okulu kapsamında eğitim alan 220 Gazzeli çocuğu ziyaret etti. Ziyarette çocuklar, "Hoş geldiniz okulumuza!" diyerek Bakan Tekin'i çiçeklerle karşıladı. Ziyarette Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ve Ankara Valisi Vasip Şahin de yer aldı.

Bakan Tekin’den Ankara Seyranbağları İlkokuluna ziyaret!
Yayınlanma:

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarından etkilenerek tedavi edilmek üzere Türkiye'ye getirilen çocuklar için Milli Eğitim Bakanlığınca başta psikolojik destek olmak üzere uyum eğitimi ve Türkçe dil öğretimi gibi çeşitli eğitimler verilmeye başlandı.

“TÜRKİYE HER ZAMAN FİLİSTİNİN YANINDA”

Bakan Tekin, çocukların eğitim aldığı sınıfları gezerek öğrencilerle Türkçe sohbet etti. Türkiye'nin her zaman Filistin'in yanında olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, misafir ettikleri Gazzeli çocukların tüm ihtiyaçlarını karşılayarak her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.Ziyarette Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ve Ankara Valisi Vasip Şahin de yer aldı.

bakan-tekin-seyranbaglari-ilkokulu.jpg

GAZZELİ ÖĞRENCİLER’DEN TEŞEKKÜR

Bakan Tekin'in ziyaretinden çok mutlu olduklarını dile getiren Gazzeli çocuklar, Türkiye'de kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini ifade ettiler. Türkiye'de çok sıcak bir ortamda aldıkları psikososyal destek sayesinde savaşın etkilerini unutmaya çalıştıklarını kaydeden Gazzeli öğrenciler, sunulan eğitim imkanı için de ayrıca teşekkür ettiler.

REHBERLİK FAALİYETLERİ SÜRÜYOR

Gazzeli savaş mağdurlarına yönelik tedarik edilen barınma, gıda, giyim ve insani ihtiyaçların yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan destek kapsamında Filistinli misafir çocukların eğitimlerine devam etmeleri sağlanırken özel eğitim ve psikolojik destek ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar ile sınıf seviyelerine göre gerekli rehberlik faaliyetleri sürüyor.

ANKARA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.