Bakan Uraloğlu açıkladı: Başkentray yolcu rekoru kırdı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ara tatil döneminde yüksek hızlı tren (YHT), Marmaray ve Başkentray'da yolcu sayısında rekor artışlar yaşandığını duyurdu.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Başkentray yolcu rekoru kırdı!
Yayınlanma:

Yazılı bir açıklamada bulunan Uraloğlu, ara tatil sürecinde YHT, Marmaray ve Başkentray gibi hatlarda artan bir yolcu talebi olduğunu ifade etti.

YHT'nin Ankara-Eskişehir, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Ankara-Sivas, Ankara-Karaman, Konya-İstanbul, Karaman-İstanbul, Eskişehir-İstanbul hatlarında doğrudan ve bağlantılı kombine taşımacılıkla 80 milyon 130 bin 856 yolcuya hizmet verildiğini belirten Uraloğlu, bazı hatlarda ara tatilde rekorların kırıldığını vurguladı.

Özellikle Eskişehir-İstanbul Ekspres YHT seferlerinde son zamanlarda 371 bin yolcunun taşındığını ve günlük ortalama yolcu sayısının 881'den 1189'a yükseldiğini paylaştı.

Ankara-Karaman, Konya-İstanbul ve Ankara-İstanbul hatlarında günlük yolcu sayısının arttığını, Marmaray ve Başkentray'da da benzer bir trendin yaşandığını belirten Uraloğlu, İstanbul'un ana ulaşım omurgası olan Marmaray'ı 1 milyar 2 milyon 617 bin 736 kişinin kullandığını ve ara tatilde bir günde 712 bin 766 yolcunun taşındığını açıkladı.

Ayrıca, Ankara'da diğer ulaşım modlarıyla entegre olan Başkentray'ın da hizmete başladığı günden bu yana 78 milyon 588 bin 658 kişiyi taşıdığını ve günlük yolcu sayısının 57 bin 721'den 78 bin 177'ye yükseldiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.