BAKAP'ta 2024 yılının ilk hasadı başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde Başkent'e kazandırılan Türkiye'nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanı BAKAP, 2024 yılının ilk hasadını gerçekleştirdi.

BAKAP'ta 2024 yılının ilk hasadı başladı!
Yayınlanma:

BAKAP Tarım Kampüsü'nde yapılan arpa ve buğday ekimi sonrası biçim, toplama ve balyalama işlemleri tamamlandı. Hasadı yapılan ürünler, yüksek kaliteli ve besleyici hayvan yemi olarak değerlendirilerek küçük aile işletmelerine ücretsiz olarak dağıtılacak.

bakap3.jpg

''2024 TARIMSAL ÜRETİM SEZONUNA BAŞLADIK''

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, yerli üreticilere yönelik destekler devam ediyor. Ziraat Yüksek Mühendisi Volkan Dinçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "BAKAP Tarım Kampüsü'nde 2024 tarımsal üretim sezonuna başladık. Ekimini kasım ayında gerçekleştirdiğimiz arpa ve buğday tarlalarımızın bir kısmını gelecek yılın tohumluğu olarak ayırıyoruz. Kalan kısmını ise daneli yeşil biçimi yapıp belirli süre havalandırma ve çevirme işlemlerinden sonra balyalama işlemini gerçekleştiriyoruz. Elde ettiğimiz kaliteli ve besleyici kaba yemleri Ankara kırsalında hayvansal üretim yapan küçük aile işletmelerine ücretsiz olarak dağıtarak destek sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.