Balâlı çocuklar '100. Yıl Köy Çocukları Cumhuriyet Korosu' oluşturdu

Tohumluk Sosyal Yardımlaşma, Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı, Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında Balâ'da bulunan 10 okuldan toplam 150 öğrencinin katılımı ile '100.Yıl Köy Çocukları Cumhuriyet Korosu' projesine imza attı.

Balâlı çocuklar '100. Yıl Köy Çocukları Cumhuriyet Korosu' oluşturdu
Yayınlanma:

!Köy ile şehir arasındaki ekonomik ve kültürel eşitsizlik ortadan kalkmalı, köylü ve şehirli arasında kaynaşma sağlanmalı ve her iki kesim de birbirinden öğrenmelidir,! misyonuyla yola çıkan Tohumluk Vakfı, 150 çocuğu Şef Musa Göçmen ve Senfoni Orkestrası eşliğinde buluşturuyor.

Müzikle çocukların hayatlarına neşe katmayı amaçlayan Vakıf, yeni şarkılar, marşlar öğreterek, duyguların müzikle ifade edilmesine fırsat tanıyor. Vakıftan yapılan açıklamada "Öğrencilerde ulusal birlik ve beraberlik bilincini güçlendirip, Mustafa Kemal Atatürk ve vatan kahramanlarımıza şükran ve minnetlerimizi sunmayı amaçlıyoruz." denildi.

100. Yıl Köy Çocukları Cumhuriyet Korosu projesine katkıda bulunmak isteyenlere de çağrı yapılarak "Karahindiba çiçeği nasıl pek çok yere tohumunu bırakıp pek çok yerde canlanırsa, bizlerin köy ve kırsalda bulunan çocuklarımıza vereceğimiz destekler de bir tohum misali filizlenerek pek çok çocuğa donanım sağlayarak tüm ülkeye yıllar içinde bilim, sanat, teknoloji, kültür, medeniyet olarak yayılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

6 Kasım Pazartesi günü saat 19.00'da Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezindeki konsere tüm Ankaralılar davet edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.