Başkan Güner 'Bir Cumhuriyet Şarkısı' filminin galasına katıldı

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, 25 Ekim'de vizyona girecek olan 'Bir Cumhuriyet Şarkısı' filminin galasına katıldı. Güner, "Bu güzel yapıt için emek veren ve bizleri o salonda 90 yıl önceye götüren tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Güner 'Bir Cumhuriyet Şarkısı' filminin galasına katıldı
Yayınlanma:

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Türkiye'nin ilk operası olan ve Türk kültürünün modernleşmesinde önemli bir rol oynayan Özsoy Operası'nın sahnelenme sürecini konu alan "Bir Cumhuriyet Şarkısı" filminin Ankara galasına katıldı. Yönetmen Yağız Alp Akaydın imzasını taşıyan filmin galası, 1934 yılında Özsoy Operası'nın ilk kez sahnelendiği Resim Heykel Müzesi Türk Ocağı Sahnesi'nde yapıldı.

Galada Başkan Güner'in yanı sıra, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker, İnönü Vakfı Başkanı Gülsün Bilgehan ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk gibi önemli isimler ile çok sayıda sanatsever yer aldı. Başkan Güner, filmi eşi Bahar Karakaş Güner ile birlikte izledi.

2024-10-22-huseyin-can-guner-bir-cumhuriyet-sarkisi-ankara-gala-1.jpeg

Bir buçuk yıllık hazırlık sürecinin ardından Ankara'da 8 haftada çekilen ve Türkiye İş Bankası'nın 100. yılı kapsamında destek verdiği Bir Cumhuriyet Şarkısı filmi, Türk kültür tarihine ışık tutarak Cumhuriyet'in modernleşme çabalarını beyaz perdeye yansıtıyor.

Galada konuşan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, “İlk Türk Operası Özsoy’un öyküsünü anlatan ‘Bir Cumhuriyet Şarkısı’ filmini Özsoy Operası’nın 90 yıl önce ilk kez sahnelendiği dönemin Halkevi Binası, günümüzün Resim ve Heykel Müzesi salonunda filmin değerli oyuncuları ve Ankaralı sanatseverlerle birlikte izledik. Bu güzel yapıt için emek veren ve bizleri o salonda 90 yıl önceye götüren tüm sanatçılarımıza, BKM’ye ve Türkiye İş Bankası’na teşekkür ediyorum. İyi ki Cumhuriyet, İyi ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk!” dedi.

2024-10-22-huseyin-can-guner-bir-cumhuriyet-sarkisi-ankara-gala-3.jpeg

25 EKİM'DE VİZYONA GİRECEK!

Atatürk'ün direktifleriyle, İran Şahı'nın Türkiye ziyareti onuruna bestelenen Özsoy Operası'nın hikayesi, Ahmet Adnan Saygun’un besteci ve orkestra şefi olarak bu önemli eseri yaratma sürecini merkezine alıyor. Dönemin diğer önde gelen isimleri olan besteci Osman Zeki Üngör, Münir Hayri Egeli ve çevresindeki olaylar da filme yansıtılarak, Cumhuriyet'in modernleşme adımları vurgulanıyor.

2024-10-22-huseyin-can-guner-bir-cumhuriyet-sarkisi-ankara-gala-2.jpeg

Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın’ın üstlendiği Bir Cumhuriyet Şarkısı filminde zengin bir oyuncu kadrosu dikkat çekiyor. Salih Bademci, Ertan Saban, Ahmet Rıfat Şungar, Birce Akalay, Melis Sezen, Şifanur Gül, Mehmet Özgür, Burak Bilgili, Emre Karayel, Bensu Soral ve Okan Yalabık gibi usta oyuncular bu önemli projede rol alıyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.