Başkan Odabaşı: Mogan Gölü eski ihtişamına, maviliğine kavuştu

Gölbaşı Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle Mogan Gölü'nde başlatılan kapsamlı temizlik çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Su yüzeyinde biriken atıklar, müsilaj, yosunlar ve yabani otlar temizlenerek, göl eski görünümüne kavuştu.

Başkan Odabaşı: Mogan Gölü eski ihtişamına, maviliğine kavuştu
Yayınlanma:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün bilgisi dâhilinde Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi ekipleri tarafından, Mogan Gölü’nde temizlik çalışması yapıldı. Çalışmalar kapsamında su yüzeyindeki atıklar, müsilaj, yosunlar, yabani otlar, temizlik araçları tarafından toplandı.

MOGAN GÖLÜ ESKİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞTU

Temizlik çalışmalarının büyük oranda tamamlanmasıyla, doğal güzellikleri ve zengin ekosistemiyle bilinen Mogan Gölü eski görünümüne kavuştu. Çalışmalarla birlikte, gölün su kalitesi arttırılarak, bölgedeki doğal yaşamın korunması sağlandı.

gol1.gif

Gölbaşı Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla Sahil Parkı, hem ilçe sakinlerinin hem de ziyaretçilerin daha fazla keyif alacağı bir alan haline geldi.

Gölbaşı'nın doğal güzelliklerini koruma ve geliştirme hedefleri doğrultusunda adımlar atmaya devam edeceklerini dile getiren Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Mogan Gölü'nün Gölbaşı'nın en değerli doğal miraslarından biri olduğunu söyledi.

gol2.gif

"MOGAN GÖLÜ ESKİ İHTİŞAMINA, MAVİLİĞİNE KAVUŞTU"

Bu nedenle gölün korunması ve güzelliğini sürdürebilmesi için yapılan çalışmaların büyük önem taşıdığını ifade eden Odabaşı, şöyle konuştu:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz temizlik çalışmaları sayesinde, Mogan Gölü eski ihtişamına, maviliğine kavuştu. Hem çevresel hem de turistik açıdan önemli olan bu proje ile gölümüzü geleceğe daha temiz ve sağlıklı bir şekilde taşıyoruz."

Başkan Odabaşı, Mogan Gölü'nün temizlenmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Mogan Gölü'nün temizlenmesi sadece bugünün değil, gelecek nesillerin de bu doğal güzelliği görmesi açısından çok önemli. Belediye olarak doğa dostu projelere devam edeceğiz. Daha temiz ve huzurlu bir Gölbaşı için çalışmalarımız sürecek." dedi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.