Başkent Ankara'da kreş fiyatları ne kadar oldu?

Çocukların geleceğini şekillendiren ve ilk adımların atıldığı kreşler, onların sosyal, duygusal ve bilişsel gelişiminde büyük bir rol oynuyor. Ebeveynler hem makul fiyatlı hem de iyi eğitim veren kreşleri bulmak için yoğun bir çaba harcıyor. Peki, Başkent Ankara'da ortalama kreş fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Başkent Ankara'da kreş fiyatları ne kadar oldu?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Küçük çocukları olan ve çalışan anne babalar eylül ayı gelmeden kreş arayışlarına başladı. Kreşlerin bazıları Milli Eğitim Bakanlığına bağlıyken, bazı kreşler de özel olarak eğitim vermeye devam ediyor. Kreşlerin bir bölümü de belediyelere bağlı olarak faaliyet gösteriyor.

BELEDİYE KREŞLERİ HER YAŞTAN ÇOCUĞU ALMIYOR

Çalıştıkları işten kaynaklı erken dönemlerde çocuğunu kreşe göndermek durumunda kalan ebeveynler, genellikle özel kreşleri tercih etmek zorunda kalıyor. Çünkü özel kreşlere göre daha uygun olan belediye ve benzeri kreşler hem az sayıda çocuk için kontenjan açıyor hem de belirli bir yaş altı çocuklara eğitim vermiyor. Belediye kreşlerinde özellikle 36 ayını doldurmuş ve tuvalet eğitimini tamamlamış çocuklara kontenjan açılıyor.

kres.jpg

ÖZEL KREŞLERİN FİYATI DUDAK UÇUKLATIYOR

Aileler kreş tercihlerini yaparken, öncelikli olarak eğitim sürecine ve ücretine odaklanıyor. Enflasyonun cep yaktığı Türkiye'de de kreş fiyatları önemli ölçüde etkileniyor.

kres2.jpg

Belediye kreşlerinde bir çocuk için ödenen ücret aylık 3-4 bin TL'yi bulurken, özel kreşlerde bu fiyatlar neredeyse 2-3 katına çıkıyor. Semtlere göre değişen kreş fiyatları Çankaya'da aylık 7 bin TL'den başlıyor ve verilen eğitimin niteliğine, kreşin sağladığı olanaklara göre 15-20 bin bandına çıkabiliyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.