Başkentray'da sabah akşam tek set çilesi: Yolcular istasyonda kaldı

Kayaş-Sincan hattında hizmet veren Başkentray'ın yolcu yoğunluğunun fazla olduğu sabah ve akşam saatlerinde tek set hizmet vermesi vatandaşları mağdur etti. 11 ve 15 dakika aralıklarla çalışan trenlerin dolu gelmesi nedeniyle yolcular istasyonlarda kaldı. Trendeki yolcular ise sıkışıklık nedeniyle kendi aralarında tartışmalar yaşamaya başladı. TCDD'den ise 'teknik arıza' açıklaması yapıldı.

Başkentray'da sabah akşam tek set çilesi: Yolcular istasyonda kaldı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BERAT TEMİZ

Ankara'da raylı sistem hizmetlerinin önemli hatlarından biri olan Başkentray, yolcu sayısının pik yaptığı sabah ve akşam saatlerinde tek set trenlerle hizmet vermesi nedeniyle tepkilerin odağında. Son günlerde banliyö trenlerinin çift set 6 vagon yerine tek set 3 vagon olarak çalışması nedeniyle yolcular mağdur oldu.

Kayaş-Sincan hattında hizmet veren Başkentray'ın ilk duraklarda dolması ve ara duraklara geldiğinde binecek yer kalmaması nedeniyle çalışanlar işe, öğrenciler okullarına geç kalmaya başladı. Adeta balık istifi halde yolculuk yapan vatandaşlar, TCDD'ye tepki göstererek seferlerin sabah ve akşam saatlerinde çift set 6 vagon halinde yapılmasını istedi.

tren-icin.jpg

YOLCULAR ARASINDA GERGİNLİK

Trenlerin dolu gelmesi nedeniyle istasyonlarda ve tren içerisinde yolcular arasında da tartışmalar yaşanıyor. Trene binmek için vatandaşların birbirlerini iteklemesi ve ilerlemelerini istemesi nedeniyle yolcular arasında bağrışmalar meydana geliyor. Trendeki yolcular, "Daha nereye ilerleyelim?", "Üst üste gidiyoruz yer mi var?", "Tepemize mi çıkacaksınız?" diyerek kendilerini itekleyen ya da ilerlemelerini isteyen vatandaşlara tepki gösteriyor. İstasyonlardaki yolcular ise işe ve okula geç kaldıklarını belirterek trene binmeleri gerektiğini söylüyor.

MAKİNİSTLER ZOR DURUMDA

Yolcuların tepki gösterip bağırması nedeniyle Başkentray makinistleri de zaman zaman zor anlar yaşıyor. Bazı yolcular, içerden kapıya ya da dışarıdan cama vurarak makinistlere tepki gösteriyor. Makinistler ise trenlerin tek set gelmesinin kendi tasarruflarında olmadığını belirtiyor.

yolcu-kaldi.jpg

TCDD'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarından (TCDD), Başkentray seferlerinin tek set 3 vagon yapılması nedeniyle açıklama geldi. TCDD, teknik bir arıza nedeniyle trenlerin bir tek bir çift set olarak sefer yaptığını açıkladı. Söz konusu teknik arızanın ne zaman giderileceği ve seferlerin çift sete döneceği ise açıklanmadı.

Başkentray'ın tek set hizmet vermesine tepki gösteren vatandaşlardan gelen şikayetlerden bazıları şöyle:

"250 KİŞİ TRENE BİNMEYİ BEKLİYOR, BİNEMİYORUZ"

  • "Sabahları Saimekadın tren istasyonuna 11 dakikada bir tek vagonlu tren geliyor. O trende dolu geliyor ve binemiyoruz. İstasyonda şu anda en az 250 kişi trene binmeyi bekliyor. Gelen tren dolu geldiği için kimse binemiyor."
  • "Başkentray sabah iş saatinde neden 3 vagonla hizmet veriyor. Sabah Mamak, Saimekadın, Demirlibahçe, Cebeci ve Kurtuluş duraklarından binemiyoruz."

istasyon.jpg

"TEK SET HİZMET VERİLMESİ TAM BİR AKIL TUTULMASI"

  • "Başkentray seferleri günün en yoğun saatlerinde bir çift bir tek vagon olarak hizmet verilmesi tam bir akıl tutulması. İnsanlar resmen istiflenmiş bir şekilde işine okuluna yetişmeye çalışıyor. Trene binemeyenler de cabası. Acilen bir çözüm bulunması gerek."
  • "Yoğun saatlerde trenleri uzatmak yerine kısaltmak hangi akla hizmet? Milletin çilesine kulak vermeyi düşünüyor musunuz?"
  • "Başkentray'ın sabahın 8'ine küçük tren koyma sebebi ne acaba? Binemeyip işe, okula daha rahat geç kalalım diye mi?"

yenisehir.jpg

GÜNLÜK 66 BİN YOLCU

Kayaş - Sincan hattında hizmet veren banliyö hattını eylül ayında 1 milyon 982 bin kişi kullandı. Başkentray ile 2024'ün ilk 9 ayında 17 milyon 438 bin 609 kişi seyahat etti. Eylül ayında ortalama günlük yolcu sayısı 66 bin oldu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.