Başkentte, Avrupa Hareketlilik Haftası coşkuyla kutlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, sürdürülebilir kentsel hareketliliği teşvik etmek amacıyla Avrupa Hareketlilik Haftası'nı dolu dolu bir programla kutladı.

Başkentte, Avrupa Hareketlilik Haftası coşkuyla kutlandı
Yayınlanma:

“Paylaşımlı Kamusal Alanlar” temasıyla düzenlenen etkinliklerde, her yaştan Ankaralı farklı ve eğlenceli deneyimler yaşama fırsatı buldu. Etkinlikler, kadınlar için düzenlenen güvenli bisiklet sürüş eğitimi ile başladı ve Tunalı Hilmi Caddesi'nde büyük katılım gören “Otomobilsiz Kent Günü” ile sona erdi. Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında sürdürülebilir ulaşım konusunda farkındalık yaratmak amacıyla kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası, Ankara'da da coşkuyla kutlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği bu özel haftada, sürdürülebilir ulaşım yöntemleri teşvik edilerek, kamusal alanların ortak kullanımına dikkat çekildi.

baskent-1.jpg

KADINLAR VE ÇOCUKLAR İÇİN GÜVENLİ BİSİKLET SÜRÜŞÜ EĞİTİMİ

Hafta kapsamında EGO Bisiklet Kampüsü'nde kadınlar ve çocuklar için "Güvenli Bisiklet Sürüşü Eğitimi" düzenlendi. Katılımcılar, bisiklet kullanımı konusunda teorik ve pratik eğitim alarak farkındalık kazandı.

ÇUBUK-1 BARAJI'NDA YOGA VE YÜRÜYÜŞ ETKİNLİĞİ

Doğa ile iç içe bir etkinlik olarak Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı'nda "Gençler ve Genç Kalanlar Birlikte Yürüyor" başlıklı bir yürüyüş ve yoga etkinliği düzenlendi. EGO Genel Müdürü Dr. Taylan Engin’in de katıldığı etkinlikte, doğanın keyfi çıkarılırken, katılımcılar temiz hava eşliğinde spor yapmanın tadını çıkardı.

baskent-3.jpg

GAZİPARK'TA HACİVAT KARAGÖZ GÖSTERİSİ

Avrupa Hareketlilik Haftası'nın altıncı gününde Gazipark'ta çocuklar için bisiklet sürüş şenliği ve geleneksel Hacivat Karagöz gösterisi düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi’nin restore ettiği bu alan, etkinlikler boyunca yoğun ilgi gördü.

whatsapp-gorsel-2024-09-23-saat-13-34-20-a113f149.jpg

OTOMOBİLSİZ KENT GÜNÜ İLE FİNAL

Hafta, Tunalı Hilmi Caddesi'nde düzenlenen "Otomobilsiz Kent Günü" ile sona erdi. Caddenin trafiğe kapatılmasıyla birlikte zumba, Hacivat Karagöz gösterisi ve bisiklet boyama gibi aktiviteler düzenlendi. Müzisyen Alpago Aydın, sevilen şarkılarını seslendirirken, Pedallayan Kadınlar Grubu bisikletleriyle caddeyi turlayarak bisiklet kullanımına dikkat çekti.

EGO Ulaşım Teknolojileri Daire Başkanı Murat Alican Ersever, etkinlikte yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Amacımız sürdürülebilir hareketliliği teşvik etmek, yaşanabilir şehirler yaratmak ve kent içinde daha sosyal, çevre dostu ulaşım çözümleri sunmak. Kamusal alanlar hepimize ait, bu alanların keyifli bir şekilde kullanılabilmesi için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.”

VATANDAŞLARIN MEMNUNİYETİ

Avrupa Hareketlilik Haftası'na katılan Başkentliler, etkinliklerden büyük keyif aldıklarını dile getirdi. Katılımcılardan Sibel Melek Çelik, "Bisiklet kullanmayı öğreniyorum ve bu benim için çok heyecan verici. Böyle bir fırsat sundukları için çok mutluyum." dedi.

baskent-4.jpg

Bu etkinlikler, Başkent’te sürdürülebilir ulaşım ve sosyal alanların paylaşımına dair farkındalık yaratarak vatandaşlara farklı ve keyifli deneyimler yaşattı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.