Başkent'te yerel üreticiye destek, halkın bütçesine katkı

Başkent Market’ten “Tarladan Sofraya” Manav Reyonu ile hem üretici hem Ankara halkı kazanacak.

Başkent'te yerel üreticiye destek, halkın bütçesine katkı
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkent Market projesi kapsamında, vatandaşların bütçesine katkı sağlamak amacıyla önemli bir yenilik başlattı. Başkent Market Gimat Şubesi’nde açılan “Tarladan Sofraya” manav reyonu, tarımsal kooperatiflerin ürettiği taze sebze ve meyveleri, piyasa fiyatlarının en az yüzde 30 altında satışa sunuyor. Bu uygulama sayesinde hem üreticiler desteklenecek hem de Ankaralılar uygun fiyatlarla taze ve kaliteli ürünlere ulaşabilecek.

YEREL ÜRETİCİYE DESTEK, HALKIN BÜTÇESİNE KATKI

2019-2024 yılları arasında Türkiye genelindeki 68 kooperatif ve çiftçilerden 602 milyon liralık yöresel ürün alarak yerel üreticilere büyük destek sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, şimdi de KÖY-KOOP iş birliğiyle Ankaralılarla kooperatif ürünlerini buluşturuyor. Gimat Şubesi’nde açılan yeni manav reyonunda, mevsimine göre 20-25 çeşit taze sebze ve meyve yer alacak. Bu ürünler, piyasa fiyatlarının en az yüzde 30 altında satılacak, böylece hem üreticiler kazanç sağlayacak hem de tüketiciler ekonomik olarak rahatlayacak.

BAŞKENT MARKET’TEN BÜYÜK ADIM: “TARLADAN SOFRAYA”

Başkent Market, yeni projesiyle, kooperatiflerin ürünlerinin doğrudan tüketiciye ulaşmasını sağlıyor. Gimat Şubesi'nde açılan manav reyonu, taze ve ucuz ürünler sunmayı amaçlıyor. Halk Ekmek Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Pala, projeyle ilgili olarak, “Başkent Market olarak yaklaşık 68 kooperatif ve çiftçilerden bugüne kadar 602 milyon liralık yöresel ürün alarak Ankaralı üreticilere destek vermiş bulunmaktayız. Bugün de yeni bir proje başlatıyoruz. KÖY-KOOP vasıtasıyla manav reyonumuzu açmış bulunuyoruz. Amacımız tamamen taze ve ucuz ürünleri halkımıza iletebilmek” dedi.

KOOPERATİF ÜRÜNLERİ PİYASADA UYGUN FİYATLARLA

KÖY-KOOP Genel Başkanı Mehmet Varol, “Burada direkt tarladan sofraya, aracısız ürünleri piyasa şartlarının en az yüzde 30 altında satmayı hedefledik. Öncelikli hedefimiz Ankara’daki kooperatiflerle birlikte çalışmak. Onların ürünlerinin değerlendirilmesi. Ürünlerimize baktığımızda Akdeniz, İç Anadolu ya da Ege Bölgesi’nin de ürünleri var. Direkt üreticiden getirip, Ankaralıyla buluşturmayı hedefledik” ifadelerini kullandı.

BAŞKENT MARKET’TE GELECEK PLANLARI

Başkent Market, “Tarladan Sofraya” reyonu sayesinde yerel üretimi teşvik etmeyi amaçlarken, 2025 itibarıyla diğer şubelerinde de benzer manav reyonları açmayı planlıyor. Ayrıca, Ankara'nın dış ilçelerinde faaliyet gösteren kooperatiflere öncelik vererek, yerel üretimi desteklemeyi hedefliyor. Türkiye genelindeki KÖY-KOOP üyesi kooperatiflerin ürünleri de Ankaralılarla buluşturulacak.

Bu yeni uygulama, hem üreticilere ekonomik destek sağlarken hem de Ankaralıların uygun fiyatlarla taze ve sağlıklı ürünlere ulaşmasını mümkün kılıyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.