Batıkent'te Muharrem ayı etkinlikleri: Matem oruçları ve aşure paylaşımı

Batıkent Murat Karayalçın Kent Meydanı, Muharrem ayı dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Ankaralı, bu özel ayın, manevi atmosferinde matem oruçlarını tutarak ve ibadetlerini gerçekleştirerek bir araya geldi. Akşam saatlerinde ise, geleneksel aşure etkinliği düzenlendi ve herkes aşuresini paylaşarak birlikteliğini pekiştirdi.

Batıkent'te Muharrem ayı etkinlikleri: Matem oruçları ve aşure paylaşımı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Binlerce Yenimahallelinin katıldığı Matem-i Muharrem Özel Programı’nda Yüksel Didikoğlu, Ezgi Saykan, Tolga Sağ ve Ersin Perçin’in seslendirdiği deyiş ve türkülerle vatandaşlara duygu dolu bir akşam yaşattı.

KERBELA ŞEHİTLERİ ANILDI

Belediyenin aşure ikramı ve Alevi dedesi tarafından okunan dualar eşliğinde başlayan programda, Yenimahalle Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da (TUBİL) semah gösterileriyle Kerbela şehitleri anıldı.

whatsapp-image-2024-07-20-at-23-51.gif

Aşure dağıtımı sonrasında söz alan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, göreve geldiğinden bu yana hiçbir koşulda ayrım yapmadan hizmet verdiğini belirtti.

Başkan Yaşar, hizmet anlayışında adalet ve eşitliğin ön planda olduğunu vurgulayarak, bu tür etkinliklerin toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini ifade etti.

Başkan Yaşar’ın konuşmasından sonra deyiş ve türküler okundu.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, aşurelerini yerken aynı zamanda sohbet etme imkânı buldu. Bu tür etkinliklerin, toplumsal dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştirdiği bir kez daha gözler önüne serildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.