Bekir Ödemiş açıkladı| 8 yıldır inşaatı devam eden Ulus Kültür Merkezi Projesi'nin akıbeti belli oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Koordinatörü Bekir Ödemiş, 'Ulus Bentderesi'ndeki proje 8 yıldır hâlâ tamamlanamadı' başlığıyla gündeme getirdiği Ulus Kültür Merkezi projesinin güncel durumu hakkında internet haber sitemize önemli açıklamalarda bulundu. Ödemiş, 2016 yılında başlatılan ‘Ulus Kültür Merkezi Kapalı Çarşı Dolmuş Durakları Yapım İşi’nin yüzde 85’lik kısmı tamamlandığını aktardı.

Bekir Ödemiş açıkladı| 8 yıldır inşaatı devam eden Ulus Kültür Merkezi Projesi'nin akıbeti belli oldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Projedeki bazı gecikmelerin nedenleri arasında pandemi, ekonomik dalgalanmalar, projede yapılan değişiklikler ve yönetimsel değişiklikler yer alıyor. Bekir Ödemiş, pandemi sürecinde yaşanan duraksamalar ve fiyat artışlarının projeye bir yıl kaybettirdiğini belirtti. Ödemiş, projede yapılan değişiklikler ve çeşitli yönetimsel değişiklikler de gecikmeye sebep olduğunu söyledi.

1.png

PROJE DETAYLARI VE YAPISAL ÖZELLİKLER

Projenin inşaat alanı 90 bin metrekare olup yapı altı kattan oluştuğunu aktaran Bekir Ödemiş, bodrum kat özel araç otoparkı olarak tasarlanırken, alt zemin ve zemin katlar dolmuş duraklarına ayrıldığını ifade etti. Diğer katlar ise ticari, kültürel ve yönetimsel alanlara hizmet edecek şekilde planlandı. Yapının kuzeyinde genel kullanıma hizmet eden bir açık otopark ve güneydoğusunda ise ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığına hizmet eden bir açık otopark yer alıyor.

1-2.png

PROJE DEĞİŞİKLİKLERİ VE KURUL SÜRECİ

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Koordinatörü Bekir Ödemiş, projede yapılan önemli değişikliklerden de bahsetti. Özellikle dolmuş duraklarının mevcut yerine yapılan düzenlemelerin kuruldan geçirilmesi gerektiği için süreç uzadı. Ayrıca projenin içinde 9 metrelik yükseklikte bir toplantı salonu yapıldığını bu sebeple de Hacı Bayram Camii'nin tarihi siluetini etkilememek adına projede mimari değişiklikler yapıldığını aktardı. Projenin başlangıcında kullanılan beyaz Afyon mermerinin tarihi dokuya uygun olmadığı için bu malzeme değiştirilerek daha uyumlu bir taş olan antrasit taşı kullanıldı.

Ödemiş, “Antrasit taşı hem bölgenin dokusu ve kullanılan taş hem de daha hesaplı. Bu yüzden Afyon mermerini iptal ettik. Afyon mermeri bembeyaz olduğu için bölgeye uymazdı.” ifadelerini kullandı.

1-3.png

SON AŞAMALAR VE GELECEK PLANLARI

Ulus Kültür Merkezi projesinin tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki dolmuş duraklarının düzenleneceğini ve yapı içindeki çeşitli kültürel alanların halkın hizmetine sunulacağını belirten Ödemiş, projenin son aşamalarına gelindiğini ifade etti. Bekir Ödemiş, "Yakında tamamlanacak olan projeyle, dolmuş duraklarının taşınması ve yeşil alanların artırılması hedefliyoruz." dedi. Ayrıca bölgedeki diğer projelerle entegre edilerek tarihi bir hafıza mekânı oluşturulacağını ekledi.

1-1.png

Bu süreçte bazı gecikmelerin yaşandığını aktaran Bekir Ödemiş, tüm bu zorlukların üstesinden gelinerek projenin başarıyla tamamlanacağını "Her gün sahadayız ve projenin bitişine tanıklık ediyoruz." diyerek bir kez daha vurguladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.