BelPa Buz Pateni Tesisi, Junior Grand Prix’ye ev sahipliği yapıyor

Ankara’nın önemli spor merkezlerinden biri olan BelPa Buz Pateni Tesisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kapsamlı tadilat çalışmaları sonucunda modernize edilerek yeniden hizmete girdi. Türkiye’de ilk kez kullanılan bir sistemle buz zemini yenilenen tesis, uluslararası düzeydeki ilk büyük etkinliği olan Junior Grand Prix Ankara yarışmaları kapsamında 36 ülkeden 127 sporcunun antrenmanlarına ev sahipliği yapıyor.

BelPa Buz Pateni Tesisi, Junior Grand Prix’ye ev sahipliği yapıyor
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, BelPa Buz Pateni Tesisi’nde gerçekleştirdiği yenileme çalışmalarını tamamlayarak tesisi yeniden açtı. Uluslararası standartlara uygun olarak modernize edilen tesis, sadece buz pistini değil, aynı zamanda kafesi, restoranı, kondisyon odası ve öğrencilere yönelik çalışma alanlarıyla da göz dolduruyor.

whatsapp-gorsel-2024-09-19-saat-15-21-25-a148e9e4.jpg

JUNİOR GRAND PRİX SPORCULARI BELPA’DA ANTRENMAN YAPIYOR

BelPa Buz Pateni Tesisi, Türkiye Buz Pateni Federasyonu ve Uluslararası Paten Birliği (ISU) işbirliğiyle düzenlenen "Junior Grand Prix Ankara" yarışmaları öncesinde sporculara antrenman fırsatı sunuyor. Yarışmaya katılmak üzere 36 ülkeden Ankara’ya gelen 127 sporcu, 21 Eylül’e kadar Türkiye’de ilk kez kullanılan yenilikçi buz pistinde hazırlıklarını sürdürecek.

"SPORUN GELİŞİMİNE KATKIMIZ SÜRECEK"

BelPa A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Çağrı Durak, 18-21 Eylül tarihleri arasında tesiste yarışmacıların antrenman yaptığını belirterek, “Bu organizasyonun ülkemizde ve Ankara’da buz pateni sporuna büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. 36 ülkeden gelen 127 sporcu ve 330 kişilik kafileyle düzenlenen bu etkinlik, 60 ülkede canlı olarak yayınlanacak. Spora desteğimiz her alanda devam edecek” dedi. Durak ayrıca, yenilenen tesisin ekim ayından itibaren halk seanslarına da açılacağını müjdeledi.

whatsapp-gorsel-2024-09-19-saat-15-21-24-16be4ca0.jpg

DÜNYA ŞAMPİYONLARINDAN TEŞEKKÜR MESAJLARI

Yenilenen BelPa Buz Pateni Tesisi’nde antrenman yapan dünya ve Avrupa şampiyonu sporcular, tesisin sunduğu olanaklardan memnun kaldıklarını dile getirdi. İspanyol Dünya ve Avrupa Şampiyonu Javier Fernandez, “Buzun durumu harika. Sporculardan hiç şikayet duymadım, bu da iyi bir işaret. Bu tesisin kullanımına katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz” dedi. İsviçreli Dünya Şampiyonu Stephane Lambiel ise, “Türkiye’de buz pateni için bulunmak bir ayrıcalık. Ankara’da buz pateni sporunun ne kadar popüler olduğunu görmek etkileyici” şeklinde konuştu.

whatsapp-gorsel-2024-09-19-saat-15-21-25-430ac1c8.jpg

TÜRKİYE'DEN SPORCULAR DA MEMNUN

Türk sporcu Efe Ergin Dinçer, “Bu spora bu tesiste başlamıştım. Tadilat nedeniyle kapanmıştı ama şimdi yeniden açılması bizi çok mutlu etti. Buz kalitesi çok iyi ve burada yarışmak gurur verici” dedi. Azerbaycanlı sporcu Sabina Alieva ise, “Bu pistte antrenman yaptım ve çok beğendim. Her şey için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

whatsapp-gorsel-2024-09-19-saat-15-21-25-116ac458.jpg

BelPa Buz Pateni Tesisi, sadece uluslararası sporculara değil, Ankara halkına da kapılarını açarak buz pateni sporunun gelişimine katkıda bulunmaya devam edecek.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.