Beşikçioğlu'ndan 'Hayvan Hastanesi'ne ziyaret!

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Hayvan Hastanesini ziyaret ederek burada gazetecilerle bir araya geldi. Ziyaret sırasında sokak hayvanlarına ilişkin iktidarın aldığı kararlara karşı nasıl bir çözüm yolu izlediklerini açıklayan Beşikçioğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Beşikçioğlu'ndan 'Hayvan Hastanesi'ne ziyaret!
Yayınlanma:

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, "Hayvan, insan ve doğa ilişkisini yasaya alternatif çözüm yolları ile bir üst aşamaya taşıyacağız. Yaşlı hayvanlarımızı emekli konakları ve sosyal tesislerimizde değerlendireceğiz. Bunun dışında belediyemize ait çok fazla yerimiz var ve can dostlarımızı bekçi olarak bu alanlara yerleştireceğiz." dedi.

ÇİP UYGULAMASI İLE HAYVANLARIN DAVRANIŞLARI GÖZLEMLENECEK

Kısırlaştırma ile ilgili çeşitli makaleler okuduğunu belirten Beşikçioğlu, alanında uzman hocalarla birlikte farklı ülkelerdeki uygulamaları incelediklerini söyledi. Hayvanları ameliyat etmeden yapılan serumlar ve çip uygulaması üzerine yoğunlaştıklarını ifade etti. Beşikçioğlu, "Çiplenen sokak hayvanlarının açlık ve saldırganlık motivasyonlarını yerinde izleyebileceğimiz bir dijital altyapı uygulama düşüncesi içerisindeyiz. Bu düşüncemizi Ankara Üniversitesi Veterinerlik Bölümünde görev yapan hocalarımızla paylaştık ve bunun mümkün olabileceğini söylediler." diye konuştu.

HAYVAN HASTANESİNİN RUHSATI YOK

Beşikçioğlu, iktidara geldiklerinde eski yönetimin bazı hesaplarını kontrol ettiklerini ve son altı ayda Veterinerlik Müdürlüğü tarafından harcanan paranın 12 milyon TL olduğunu belirtti. Ruhsatsız bir hastane açıldığını ve buraya kadro verilerek son bir ayda birçok insanın işe alındığını ifade eden Beşikçioğlu, "Doğal olarak müdürü ve bu arkadaşları görevden aldık. Ancak bu kararlarımız karşısında asılsız iddialar ortaya attılar." dedi.

Yeni Veterinerlik Müdürü Faruk Bey'in Türk Ordusunun mayın arama köpeklerinin eğitmeni olduğunu belirten Beşikçioğlu, "Sokak hayvanları hakkında alınmış olan bu karar karşısında can dostlarımızın eğitim sürecini Faruk Bey sayesinde sağlayacağız. Barınaklarımız rehabilitasyon ve eğitim merkezlerine dönüşecektir. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Bölümü bu süreçte bilgi ve birikimleri ile bizlerin yanında olacak." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.