Bestekar Avni Anıl Yenimahalle'de anıldı

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) Türk Sanat Müziği Korosu, 120’yi aşkın bestesi ve yaptığı çalışmalarla Türk Sanat Müziğinin unutulmaz ismi Avni Anıl için anma konseri düzenledi.

Bestekar  Avni Anıl Yenimahalle'de anıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhuriyet Akademisi Nejat Uygur Tiyatro ve Konferans Salonu’nda düzenlenen, sanatseverlerin coşkuyla eşlik ettiği anma konserinde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eşi Azize Yaşar ile birlikte YENİMEK kursiyerlerinin konser heyecanına ortak oldu.

ybb-7686.jpg

Koro şefliğini Derya Bozkurt Uğurlu’nun yaptığı Türk Sanat Müziği konserinde, ünlü bestekarın hicaz, hüzzam, nihavend makamlarına ait; Ah bu şarkıların gözü kör olsun, Biraz kül, biraz duman, Öyle dudak büküp hor gözle bakma, Bir peri masalı kulaklarına, Mihrabım diyerek sana yüz vurdum, Rüya gibi uçan yıllar" gibi gönüllerde taht kuran eserleri sanatseverlerin yoğun alkışları eşliğinde seslendirildi.

ybb-7669.jpg

Konser sonrasında müzisyenlere çiçek takdim eden Başkan Yaşar, 2009 yılından bu yana Yenimahalle’de kültür ve sanatın gelişmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kültür, sanat, eğitim ve sağlığı en üst noktalara taşımak adına durmaksızın çalıştıklarını aktaran Yaşar, ülkenin gelişimine katkı sunmak ve birlik beraberliğini korumak için kültür ve sanata sahip çıkmak gerektiğini vurguladı.

ybb-7699.jpg

Yaşar, YENİMEK kurslarının birçok insanın hayatına renk kattığını belirterek, şöyle konuştu:

"Yenimahalleliler bu kurslarda öğrendikleri ile kendini geliştiriyor ve boş zamanlarını öğrenerek, üreterek geçiriyor. YENİMEK merkezlerinde eğitim alan kursiyerlerimizin düzenlediği böylesine anlamlı bir konserde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Düzenlediğimiz konserle yad ettiğimiz, sanat dünyasına onlarca eser kazandırmış ünlü bestekarımız Avni Anıl’a Allahtan rahmet diliyorum.”

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.