Beypazarı Gazze'yi unutmadı: Bir tır dolusu Beypazarı Kurusu gönderildi!

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, Gazze'deki çocuklara yardım etmek amacıyla Beypazarı kurusu gönderme kampanyası başlatıldı.

Beypazarı Gazze'yi unutmadı: Bir tır dolusu Beypazarı Kurusu gönderildi!
Yayınlanma:

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ambargosu sonucunda çocuklar en çok etkilenen grup oldu. Beypazarı Müftülüğünün koordinasyonunda ilçe halkı tarafından başlatılan kampanya kapsamında, şu ana kadar bir tır dolusu Beypazarı kurusu toplandı ve hedef, gelecek desteklerle 2 ve 3 tır dolusu daha toplamak. Proje koordinatörü Betül Topbaşı, Beypazarı kurusunun yüksek besin değerine, uzun raf ömrüne ve dayanıklılığına vurgu yaparak özellikle bu ürünün seçildiğini belirtti.

KAMPANYA 10 MART'A KADAR DEVAM EDECEK

Topbaşı, Gazze'deki çocukların aç dolaşmasından derinden etkilendiklerini belirtti. Gazze'deki insanlarla yapılan temaslarda, Beypazarı kurusunun onlar için uygun bir yardım olduğunu vurgulayan Topbaşı, kampanyanın ilk aşamasında bir tır dolusu yardım toplandığını ve olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi. Şu anda ikinci tırın da dolmak üzere olduğunu belirten Topbaşı, kampanyanın 10 Mart'a kadar devam edeceğini ve Beypazarı kurusunun Mersin Limanı'na doğru yola çıkacağını açıkladı.

Beypazarı kurusunun üreticisi olan esnaf Şevki Gürcan, ürünün özelliklerini açıkladı. Beypazarı kurusunun öne çıkan özelliğinin uzun süre dayanması olduğunu açıklayan Gürcan, yaklaşık 6 ay boyunca tüketilebileceğini söyledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.