Birsen Coşkun'un gözünden Asker Çarşısının değişen yüzü

Birsen Coşkun, Anadolu Kapalı Çarşısında (Asker Çarşısı'nda) 15 yıldır işlettiği askeri malzeme dükkânında satış yapıyor. Asker Çarşısının değişen dinamiklerini ve kendi işletmesinin durumunu anlatan Coşkun, “Eskiden buraya 'Asker Çarşısı' denirdi, çünkü askerlerin hareket alanı kısıtlıydı. Şimdi ise askerler istedikleri yere gidip geliyor.” dedi.

Birsen Coşkun'un gözünden Asker Çarşısının değişen yüzü
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

15 yıldır Asker Çarşısında iş yaptığını söyleyen Birsen Coşkun, son dönemde işlerin eskisi kadar iyi olmadığını şu sözlerle dile getirdi: "Eskiden ayda neredeyse her gün iş yaparken, şimdi işler haftada ortalama 10 gün sürüyor. Askerler gittikten sonra dükkânı kapatıp gidiyoruz.”

1-001.jpg

Dükkânlarında genellikle bedelli askerlere yönelik ihtiyaç malzemeleri sattıklarını dile getiren Birsen Coşkun, son dönemde işlerin eskisi kadar iyi olmadığını söyledi. Coşkun, eskiden ayda neredeyse her gün iş yaparken, şimdi işlerin ayda ortalama 10 gün sürdüğünden yakındı. Askerlerin hareketliliğine bağlı olarak işlerin değişkenlik gösterdiğini, bu ay için bayram öncesi ve sonrası gibi belirli zamanlarda hareketliliğin artacağını belirtti.

Birsen Coşkun, Asker Çarşısının atmosferini ve işletmecilik deneyimini de paylaştı. Dükkânında özellikle bedelli askerlere yönelik malzemelerinin olduğunu ve askeri malzemelerin yanı sıra çorap ve çamaşırlar gibi günlük ihtiyaçları da sattıklarını dile getirdi.

1-1-001.jpg

Birsen Coşkun, pazarladığı ürünleri şu sözlerle ifade etti: “Biz çoraptan içliğe, çamaşırdan çantaya kadar her şeyi satıyoruz. Sıhhiye Necatibey Caddesi’nde genelde rütbeli askeri malzeme satan dükkânlar var. Onlar daha profesyonel askerlere yönelik ürünler satıyor. Biz ise genelde bedelli gidecek askerlere yönelik ihtiyaç malzemeleri satıyoruz.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.