Bu çorbanın en iyisi Ankara’da! Geleneksel Ankara lezzeti: Arabaşı çorbası

Arabaşı çorbası, yoğun et suyuna sahip olmasıyla öne çıkan bir lezzet. Türk mutfağının geleneksel yemeği Arabaşı çorbası, Ankara başta olmak üzere İç Anadolu Bölgesi’nin birçok ilinde çorba kültürünün ortak tadı konumunda yer alıyor.

Bu çorbanın en iyisi Ankara’da! Geleneksel Ankara lezzeti: Arabaşı çorbası
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ŞİLAN EYLÜL KANDEMİR

Arabaşı çorbası, tavuk suyu üzerine hazırlanan ve tarifine göre yapılan jölemsi hamuru ile birlikte tüketilen doyurucu ve faydalı bir çorbadır. Tavuk suyu, hamur ve çeşitli sebzelerin bir araya gelerek pişirildiği bu lezzetli çorba, özellikle soğuk kış günlerinde tercih edilir. Arabaşı çorbasının önemli bir özelliği de hamurun çorba ile beraber çiğnemeden yutularak tüketilmesidir.

ARABAŞI ÇORBASI KIŞ AYLARINDA TERCİH EDİLİYOR

Arabaşı çorbası, Türk mutfağının geleneksel yemeklerinden biridir ve çeşitli yörelerde farklı tariflerle yapılabilmektedir. Yumuşak hamur parçaları, çorbayı doyurucu bir hale getirirken, tavuk suyunun içerdiği besin değerleri de çorbanın faydalı olmasına katkı sağlar. Soğuk kış günlerinde tüketilen Arabaşı çorbası grip ve birçok hastalık için şifa deposudur.

Tüm bu özellikleriyle Arabaşı çorbası, birçok kişinin favori çorba tarifleri arasında yer alır ve lezzetiyle sofralarda sıklıkla yerini bulur.

corba.jpg

ARABAŞI ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Arabaşı’nın hamuru un, su ve tuzla hazırlanıyor. Kaynayan suyun içine atılan un, karıştırılarak bulamaç haline getirilerek soğumaya bırakılır. Soğuyan hamur, baklava dilimi şeklinde kesilerek servis edilir.

Tavuklar ise haşlandıktan sonra didiklenerek bir kenarda bekletilir. Tencerede kavrulan yağ ve salçanın üzerine bolca tavuk suyu eklendikten sonra kavrulmuş un da içine katılır ve çorba daha kıvamlı hale gelir. Kenarda bekletilen tavuklar da eklenerek kaynatıldıktan sonra son olarak baharatlar ve 1 limonun suyu konulur ve Arabaşı çorbası servise hazır hale gelir.

t25-2509202032d3aae8.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.