Çamlıdere Belediyesi çalışmalara hız verdi

Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan, Çamlıdere’nin köylerini doğal gaz altyapısıyla buluşturduğunu açıkladı. Başkan Ceylan, çiftçilere yönelik yüzde 75 hibeli tohum desteği vereceğini de sosyal medya X hesabından duyurdu.

Çamlıdere Belediyesi çalışmalara hız verdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ZAFER ALTUNTAŞ

Çamlıdere Belediyesi, ilçenin köylerine modern yaşam koşullarını ulaştırmak adına önemli bir adım atıyor.

ÇAMLIDERE'YE DOĞAL GAZ GELİYOR

Çamlıdere köyleri doğal gaz altyapısına kavuşuyor. 12 Eylül 2024 Perşembe günü saat 11.00'de Örenköy yol ayrımı kavşağında, Örenköy, Bardakçılar, Kuşçular, Alakoç ve Avdan köylerinin Doğal Gaz İsale Hattı Başlangıç Töreni gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı, bu proje ile ilçenin merkezdeki imkânlarının köylere de ulaştırılacağını ve köylerde yaşam kalitesinin artacağını vurguladı. "Çamlıdere’mizin köyleri de artık doğal gazla ısınacak. Hemşehrilerimize hayırlı olsun." dedi.

ÇİFTÇİLERE YÜZDE 75 HİBELİ TOHUM DESTEĞİ

Çamlıdere Belediyesi, çiftçilerin üretim kapasitelerini artırmak amacıyla tarımsal destekleme projelerine hız kazandırıyor. Belediyenin yüzde 75 hibe ve yüzde 25 çiftçi katkısıyla gerçekleştireceği sertifikalı tohumluk dağıtım projesi kapsamında, Macar Fiği, Buğday, Arpa ve Yulaf tohumları çiftçilere dağıtılacak. Belediye Başkanı, seçim beyannamesinde söz verdikleri bu projeyle Çamlıdere çiftçisinin yüzünü güldüreceklerini belirtti.

BAŞVURU ŞARTLARI VE SON TARİH

Tohum dağıtımından yararlanmak isteyen çiftçilerin, Çamlıdere nüfusuna kayıtlı olması ve aktif olarak çiftçilik yapıyor olması gerekmektedir. Başvurular, 17 Eylül 2024 Salı gününe kadar İlçe Tarım Müdürlüğü'ne yapılmalıdır. Proje kapsamında çiftçilere sertifikalı tohumlar dağıtılarak verimli bir üretim yılı hedefleniyor. "Çiftçilerimize hayırlı olsun" denildi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.