Çamlıdere'nin doğal ürünleri Beypazarı Festivali'nde yerini aldı

Çamlıdere Belediyesinin desteklediği kadın kooperatifi, 27. Uluslararası Beypazarı Festivali'nde doğal yöntemlerle ürettikleri kantaron, lavanta ve kuyruk yağı ve ağrı kremi gibi yerel ürünlerle yerini aldı.

Çamlıdere'nin  doğal ürünleri Beypazarı Festivali'nde yerini aldı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

27. Uluslararası Beypazarı Festivali'nde anadolugazete.com.tr olarak, Çamlıdere Belediyesinin standını ziyaret ettik. Çamlıdere'ye özgü ürünler hakkında bilgiler paylaşan Fidan Aslan Kavlak, Çamlıdere Belediyesinin desteğiyle hayata geçirilen kadın kooperatifinin üretim faaliyetlerinden bahsetti.

20240928-003151-0000.png

"KENDİ DİKTİĞİMİZ BİTKİLERDEN, KENDİMİZ ÜRETİYORUZ"

Fidan Aslan Kavlak, Çamlıdere'de kendi dikimleri olan bitkilerden, tamamen doğal yöntemlerle ürünler elde ettiklerini ifade ederek, “Kendi diktiğimiz bitkilerden, tamamen doğal yöntemlerle ürettiğimiz ürünler elde ediyoruz. Aynı zamanda, Çamlıdere Belediyesi’nin desteklediği bir kadın kooperatifimiz var. Kooperatifimizde, diktiğimiz kantaron, lavanta, ada çayı, kuşburnu, çam, kekik gibi bitkilerden yağ, sabun ve krem gibi ürünler üretiyoruz,” dedi.

20240928-003303-0000.png

"PATENTLİ ÜRÜNÜMÜZ: KUYRUK YAĞI KREMİ"

Kavlak, kooperatif bünyesinde üretilen özel bir ürüne de dikkat çekerek, “Kooperatifimizde, Prof. Dr. Mükerrem Şahin’in özel olarak Çamlıdere'de hazırladığı kuyruk yağı ağrı kremimizin patenti bize ait. En çok talep gören ürünümüz kuyruk yağı kremi diyebilirim,” dedi.

20240928-003212-0000.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.