Çankaya Belediyesi 6 bin 250 öğrenciye LGS ve YKS hazırlık desteği sağlıyor

Çankaya Belediyesi, bu yıl hem Çankaya Akademi ile yüz yüze hem de ilk kez hayata geçirdiği Çankaya Dijital Akademi ile online eğitim imkanı sunarak toplamda 6 bin 250 öğrenciye LGS ve YKS hazırlık desteği sağlıyor.

Çankaya Belediyesi  6 bin 250 öğrenciye LGS ve YKS hazırlık desteği sağlıyor
Yayınlanma:

Çankaya Akademi, bin 250 öğrenciye ücretsiz yüz yüze eğitim sunarken, bu yıl faaliyete geçen Çankaya Dijital Akademi ise online eğitimle 5 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik olan bu proje kapsamında, Çankaya Akademi’de Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun LGS ve YKS kursları veriliyor. Belediyenin 8 farklı merkezinde, 95 uzman öğretmenle birlikte öğrencilere kapsamlı bir hazırlık eğitimi sunuluyor.

2024-10-06-kultur-bayraktar-cankaya-evi-yks-kursu-1.jpg

ÇANKAYA DİJİTAL AKADEMİ’DEN 5 BİN KULLANICI YARARLANABİLECEK

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, eğitimde fırsat eşitliği için yeni bir projeyi daha hayata geçirdiklerini belirtti. Yeni dönemde başlayacak Çankaya Dijital Akademi Platformu ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Güner, “12. Sınıf ve 25 yaşına kadar olan mezun grupları kapsayan 2500 kullanıcıya online eğitim ile ulaşmayı hedefliyoruz. Öğrencilerden gelen talebe göre Çankaya Dijital Akademi hizmetimizi 5 bin kullanıcıya kadar çıkarabileceğiz. Ülkemizde yaşanan zorlu ekonomik şartları göz önünde bulundurarak eğitim herkesin hakkı düşüncesindeyiz. O nedenle hem yüz yüze hem de dijital ortamda çok sayıda öğrenciye destek olmayı amaçlıyoruz. Yüz yüze eğitime katılma imkanı olmayan öğrencilerimiz için Çankaya Dijital Akademi Platformunu da hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

2024-10-05-kultur-yildiz-cankaya-evi-cankaya-akademi-yks-kursu-4.jpg

ORTAOKUL VE LİSELER İÇİN SINAVLARA HAZIRLIK EĞİTİMLERİ

6., 7. ve 8. sınıflar için Liselere Geçiş Sınavı (LGS) hazırlık kurslarında Fen Bilimleri, Matematik, Türkçe, İngilizce ve Sosyal Bilimler dersleri; 10., 11., 12. sınıflar ve mezunlar için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık kurslarında ise Türkçe, Edebiyat, Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Güzel Sanatlar ve Felsefe dersleri verilecek. LGS grubu öğrencileri Bademlidere, Kırkkonaklar, Esat ve Sokullu’daki Çankaya Evlerinde; YKS grubu öğrencileri ise Bayraktar, Cebeci, Öveçler Nazım Hikmet ve Yıldız Çankaya Evlerinde eğitim alacak. Öğrencileri ek derslerle, seviye belirleme ve tarama sınavlarıyla, bireysel ve grup etütleri, ödev desteği ve deneyler gibi zengin içeriklerle sınavlara hazırlayan Çankaya Belediyesi, aynı zamanda rehberlik hizmetleri de sunuyor.

2024-10-05-kultur-yildiz-cankaya-evi-cankaya-akademi-yks-kursu-20.jpg

REHBERLİK HİZMETİ VERİLİYOR

Çankaya Belediyesi, sınava hazırlanan öğrencilere doğru bakış açısı kazandırmayı hedefleyerek rehberlik servisi aracılığıyla ders çalışma stratejileri konusunda bilgilendirme yapıyor ve öğrenciler için bireysel çalışma programları oluşturuyor. Ayrıca ergenlik dönemindeki öğrencilerin kendilerini tanıma sürecine destek sağlayarak pedagojik yardım sunan belediye, velilere yönelik seminerler de düzenliyor. Sınav dönemi boyunca öğrencilerin yanında olan Çankaya Belediyesi, tercih döneminde de uzman rehberlik kadrosuyla danışmanlık hizmeti sunmaya devam ediyor.

2024-10-06-kultur-esat-cankaya-evi-lgs-kursu-16.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.