Çankaya Belediyesi: "Eğitimde tasarruf olmaz"

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl "tasarruf tedbirleri" gerekçesiyle, Çankaya Belediyesi'nin hobi, kişisel gelişim ve meslek kursları verdiği Çankaya Evleri'ne öğretmen ve usta öğretici atamadığı belirtildi. Bakanlıkla yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner bir açıklama yaptı.

Çankaya Belediyesi: "Eğitimde tasarruf olmaz"
Yayınlanma:

Yaklaşık 20 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Çankaya Halk Eğitim Merkezi tarafından Çankaya Belediyesi Çankaya Evleri'nde düzenlenen meslek ve hobi kurslarına, bu yıl tasarruf tedbirleri kapsamında öğretmen ve usta öğretici görevlendirilmedi. Uzun süren görüşmelere rağmen sonuç alınamayınca, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, eğitimden tasarruf yapılmasının doğru olmadığını belirtti ve Çankaya Evleri'nin belediyenin imkanlarıyla eğitim faaliyetlerini sürdüreceğini açıkladı.

2024-01-13-kultur-sosyal-zubeyde-hanim-cankaya-evi-kurslar-4.jpg

BU KARAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Bakanlığın aldığı kararı yeniden gözden geçirmeye davet eden Başkan Güner, "Yaklaşık 20 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı Çankaya Halk Eğitim Merkezi tarafından Çankaya Evlerimizde açılan meslek edindirme kurslarıyla ilgili bu yıl yapılan görüşmeler sonuçsuz kalmış, uzun süren görüşmeler sonunda Bakanlık tarafından tasarruf tedbirleri kapsamında bu yıl kursların açılmayacağı belirtilmiştir.

2024-01-13-kultur-sosyal-zubeyde-hanim-cankaya-evi-kurslar-32.jpg

Her yıl Eylül ayı itibariyle kayıtları başlayan ve yıl boyu iki dönem halinde Çankayalılara eğitim olanağı sunan kurslarımızı yurttaşlarımızın meslek edinmeleri, sosyal anlamda desteklenmeleri açısından önemsiyor ve tasarrufun eğitimden yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

2024-01-13-kultur-sosyal-zubeyde-hanim-cankaya-evi-kurslar-35-1.jpg

“ÇANKAYALILARI MAHRUM BIRAKMAYACAĞIZ”

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, belediye olarak vatandaşları bu kurslardan mahrum etmeme kararı aldıklarını belirterek, "2024-2025 döneminde kursları tümüyle belediyemizin imkanlarıyla sürdüreceğiz. Çankayalıları asla bu kurslardan mahrum bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.