Çankaya Belediyesi iyi havaları değerlendirerek vektörle mücadele çalışmaları başlattı

Çankaya Belediyesi, her mevsimde ilçenin farklı bölgelerini ilaçlayarak kent zararlılarına karşı önlemler alıyor.

Çankaya Belediyesi iyi havaları değerlendirerek vektörle mücadele çalışmaları başlattı
Yayınlanma:

Çankaya Belediyesi, son zamanlarda hava şartlarının mevsim normallerinden daha iyi olması nedeniyle, belediye ilaçlama çalışmalarına daha fazla önem vererek, sivrisinek ve karasineklerin üreme yerlerinde sisleme çalışmaları yapıyor. Özellikle kanalizasyon içlerinde başlatılan kışlık mücadelede, Çankaya Belediyesi, ilçe genelinde bu tür zararlıların üreme noktalarına karşı etkili bir kışlık mücadele yürütülüyor.

ÇALIŞMALAR PERİYODİK OLARAK DEVAM EDİYOR

Çankaya Belediyesi, bahar aylarında üremeye başlayan larvaların çoğalmasını önlemek amacıyla kış döneminden itibaren önlemler alıyor. Uçucu vektörlerin özellikle rögarlar ve kanalizasyonlarda yoğun olarak ürediği alanlarda sisleme çalışmaları gerçekleştiren belediye, bahar döneminde vektörle mücadele için hazırlık yaparak üreme kaynaklarını kontrol altına alıyor. İlaçlama çalışmalarını periyodik olarak sürdüren belediye, larvaların çoğalmasını engelleyerek çevresel sağlığı koruma amacını taşıyor.

Çankaya Belediyesi ilaçlama ekipleri, Dünya Sağlık Örgütü onaylı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış, insan sağlığına zararı olmayan çevre sağlığı grubu ilaçları kullanarak çalışmalarını yürütüyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.