Çankaya Belediyesi toplamda 16 adet kütüphanesiyle her yaştan vatandaşa hizmet veriyor

Çankaya Belediyesi, kentsel yaşamı zenginleştirmek ve çeşitlendirmek amacıyla 16 kütüphanesi ile hizmet veriyor.

Çankaya Belediyesi toplamda 16 adet kütüphanesiyle her yaştan vatandaşa hizmet veriyor
Yayınlanma:

Çankaya Belediyesi tarafından hayata geçirilen kütüphaneler, sakin ders çalışma ortamı, konforlu iç dizayn ve yüksek kapasitesi ile öğrenciler tarafından tercih ediliyor. Çankaya'nın hemen her semtinde bulunan kütüphaneler, sadece öğrenciler değil, ilçe sakinleri tarafından da kullanılıyor. Adalet Ağaoğlu'nun anısına Karapınar Çankaya Evi'nde açılan kütüphane ile toplam kütüphane sayısı 16'ya ulaştı.

27 BİNDEN FAZLA KİTAP ULAŞTIRILDI

Çankaya Belediyesi, kendi kütüphaneleri yanında Başkent ve ülke genelindeki kütüphanelere destek veriyor. Özellikle köy okullarının kütüphanelerine 27 binden fazla kitap ulaştırarak eğitim ve kültür alanında geniş kapsamlı bir katkı sağlamıştır.

prof-dr-bahriye-ucok-kutuphanesi.jpg

HAFTANIN 7 GÜNÜ AÇIK

Çankaya Belediyesi'ne bağlı bir dizi kütüphane, farklı konsept ve isimlerle hizmet vermektedir. Öveçler Nazım Hikmet Çankaya Evi'nde Nazım Hikmet Kütüphanesi, Çayyolu Hizmet Binası'nda Prof. Dr. Muammer Aksoy Kütüphanesi, Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde Yaşar Kemal Kültür Kütüphanesi, Sokullu Çankaya Evi'nde Ahmed Arif Kütüphanesi ve Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi'ndeki aynı isimli kütüphane hafta içi ve hafta sonu 09.00-20.00 saatleri arasında hizmete açık.

Cebeci'deki Sevgi Soysal Kütüphanesi, 100. Yıl Çankaya Evi'nde İrem Kütük Kütüphanesi ve Yıldız Hizmet Binası'nda Kemal Baytaş Kütüphanesi hafta içi 09.00-22.00 saatleri arasında, hafta sonu ise 09.00-20.00 saatleri arasında hizmet sunuyor.

Zübeyde Hanım Çankaya Evi'ndeki Prof. Dr. Bahriye Üçok Kütüphanesi, Dilekler ve 50. Yıl Çankaya Evi'ndeki Halide Edip Adıvar Kütüphanesi, Kırkkonaklar Çankaya Evi'ndeki Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kütüphanesi ve Karapınar'da bulunan Adalet Ağaoğlu Kütüphanesi ise hafta içi 09.00-16.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

​​​​​​​cankaya-belediyesi.jpg​​​​​​​

​​​​​​​HER YAŞTAN İNSANA HİTAP EDİYOR

Çankaya Belediyesi, sadece yetişkinlere değil, aynı zamanda bebekler ve görme engelli vatandaşlar için özel kütüphaneler sunarak geniş bir kitleye hizmet sunuyor. Beytepe'de bulunan Minik Adımlar Bebek Kütüphanesi, Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi'ndeki Sesli Kütüphane ve İmrahor Mahallesi'ndeki İşçi Kütüphanesi hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında hizmete açık. Ayrıca, Çankaya'nın köylerine, çeşitli mahallelere ve okullara hizmet götüren gezici kütüphane, etkinlikler kapsamında herhangi bir gün ve saatte ziyaretlerde bulunuyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.