Çankaya Belediyesinde "Sanat sokakta": Avrupa Miras Günleri kapsamında 'Genç Kız Portresi' Kennedy Caddesinde sergileniyor

Çankaya Belediyesi, Avrupa Miras Günleri etkinlikleri kapsamında Institut français de Turquie işbirliği ile unutulmaz bir sanat deneyimi sunuyor.

Çankaya Belediyesinde "Sanat sokakta": Avrupa Miras Günleri kapsamında 'Genç Kız Portresi' Kennedy Caddesinde sergileniyor
Yayınlanma:

Çankaya Belediyesi, Avrupa Miras Günleri etkinlikleri kapsamında Institut français de Turquie işbirliği ile unutulmaz bir sanat deneyimi sunuyor. Ünlü Fransız sanatçı Julien de Casabianca, Ankara'nın sokaklarını sanatla buluşturarak müze eserlerini şehre taşıyor.

Bu kapsamda, Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde sergilenen "Genç Kız Portresi" eseri, Kennedy Caddesinde No:22 Bahar Apartmanı'nın duvarına yerleştirildi. Bu çalışma, sokak sanatı ile klasik sanat eserlerini bir araya getirerek, şehirdeki görsel estetiği zenginleştiriyor.

Sanatseverleri ve meraklıları Kennedy Caddesi yokuşunu çıkarken, bu görsel şöleni keşfetmeye davet eden Çankaya Belediyesi, bu etkinlikle hem kültürel mirası yaşatmayı hem de sanatın halka ulaşmasını hedefliyor.

Bu tür projelerin, sanatın günlük yaşamın bir parçası haline gelmesine katkı sağladığına dikkat çeken yetkililer, Ankara'nın sokaklarının artık birer sanat galerisi gibi olacağına vurgu yaptı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.