Çankaya Belediyesinden Gece Kreşi hizmeti bugün başladı: "Ankara'nın ilk kurumsal gece kreşi"

Çankaya Belediyesi gece çalışmak zorunda olan ailelere destek olmak amacıyla Maltepe Gündüz Bakımevi'nde gece bakımevi hizmetini bugün itibarıyla başlattı. Çankaya Belediyesi Kreşler Müdürü Ayfer Uslu, "Kurumsal anlamda Ankara'nın ilk gece kreşi uygulaması diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Çankaya Belediyesinden Gece Kreşi hizmeti bugün başladı: "Ankara'nın ilk kurumsal gece kreşi"
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Çankaya Belediyesi, gece çalışmak zorunda olan aileler için projelendirdiği Gece Bakımevi hizmeti bugün itibarıyla başladı. Çankaya Belediyesi, mevcut gündüz bakımevi hizmetlerini genişleterek, Maltepe Gündüz Bakımevi’nde gece bakımevi hizmetine geçirdi. anadolugazete.com.tr olarak, Gece Bakımevi hizmetinin ilk gününde Çankaya Belediyesi Kreşler Müdürü Ayfer Uslu'dan projenin detaylarını dinledik.

1-002.jpg

"ÇOCUĞUNU BIRAKACAK YERİ OLMAYAN AİLELERE DESTEK OLMAK AMACIYLA BAŞLADI"

Çankaya Belediyesi, 15 kreşte hafta içi 07.30-17.30 saatleri arasında 2 bin çocuğa hizmet veren mevcut sistemine, gece bakımevi hizmetini ekleyerek ailelere büyük bir destek sunacak. Yeni uygulama, 36-72 aylık çocuklar için pazar günleri hariç her gün 19.00 - 07.00 saatleri arasında hizmet verecek.
Uslu, bu yeni projeyi şu şekilde açıkladı: “Başkanımız bu projeyi seçimlerde vaat etmişti ve bizimle görüştü. Proje, gece mesaisi yapan, bakacak kimsesi olmayan ya da eşleriyle vakit geçirmek isteyen aileler için önemli bir destek sunacak. Ayrıca ani hastalık, cenaze, kaza gibi durumlarda aileler çocuklarını saatlik olarak bırakabilecekler. Gece kreşinde personellerimiz 19:00- 07:00 olarak çalışacak. 2 öğretmen, 2 yardımcı öğretmen, 2 destek perosneli ve 2 hemşire ile çalışmalarımıza devam edeceğiz."

2-001.jpg

"PİLOT UYGULAMA OLARAK BAŞLAYACAK"

Gece bakımevi, akşam yemeği ve çeşitli etkinlikler sunacak. Oyun alanları, resim ve okuma aktiviteleri gibi birçok etkinlik ile çocukların gelişimi desteklenecek. “Gece kreşi, Ankara’da bir pilot uygulama olarak başlayacak. Talebe göre diğer kreşlerimiz de gece hizmeti verebilecek.” bilgisini veren Uslu uygulamanın ilerleyen zamanlarında farklı bölgelerde de uygulanabileceğini bildirdi.

3.jpg

VELİ VE PERSONEL GÖRÜŞLERİNDE MEMNUNİYET YÜKSEK

Projenin aileler tarafından nasıl karşılandığı da dikkat çekti. Veli Filiz Atay Yıldız, “Uygulama çok hoşuma gitti. Tüm ailelerin de beğeneceğinden eminim. Başarılı bir proje olacağına inanıyorum.” dedi. Veli Özge Dizbay ise, “Bu proje gerçekten kimsenin aklına gelmeyecek kadar iyi. Güvenle bırakabileceğimiz bir proje olmuş ve gerçekten memnunuz,” şeklinde görüş belirtti.
Kreş Hemşiresi Simge Çınar da heyecanını dile getirerek, “Bence verimli bir uygulama olacak ve herkes memnun kalacak. Belediye ve kreşimizin geldiği noktadan memnunum.” ifadelerini kullandı.

fa.jpg

Çankaya Belediyesi'nin gece bakımevi hizmeti, hem ailelerin iş ve özel hayat dengelerini sağlama açısından hem de çocukların güvenli bir ortamda eğitim alması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Okul Öncesi Öğretmeni Funda Başar, Fatoş Kılıç ve Gamze Bayrak da proje ile ilgili çalışmalarda yer alacak uzman öğretmenler olarak proje hakkındaki heyecanlarını dile getirdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.