Çankaya Belediyesi'nden Kent Tarım Hobi Evlerinde eğitim: Kayıtlar başladı!

Çankaya Belediyesi, kent yaşamında tarımsal faaliyetlere olanak tanıyan Kent ve Tarım Hobi Evleri'nde 2024 İlkbahar Dönemi eğitimlerine kayıt sürecini başlatıyor.

Çankaya Belediyesi'nden Kent Tarım Hobi Evlerinde eğitim: Kayıtlar başladı!
Yayınlanma:

Başkentlilere yönelik ücretsiz olarak düzenlenecek olan eğitimler, sebze ve meyve yetiştiriciliği ile ilgili temel bilgileri ve tarımsal alandaki genel pratikleri kapsıyor.

Mutlukent ve Ata Kent Tarım Hobi Evleri, 3-4 Ocak tarihlerinde başlayacak olan yeni dönem eğitimleri için kapılarını açıyor. Hafta içi çarşamba ve perşembe günleri düzenlenecek eğitimlerde tarım ve bahçıvanlık konuları ele alınacak ve katılımcılara pratik bilgiler aktarılacak.

Katılımcılar, eğitim programı kapsamında yerel tohumun önemi, sebzelerin bakımı, hastalıklar, bahçe düzenlemeleri, dış mekan bitkileri tanıma, arıcılık, aşılama, kompost hazırlama gibi çeşitli konularla birlikte gül, çalı ve meyve ağaçlarının budaması gibi öğeleri öğrenecekler. Ayrıca, yağmur suyu hasadı, solucan gübresi yapımı, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği gibi detaylara da değinilecek.

tarim3.jpg

Eğitimler, sadece teorik bilgi sunmakla kalmayacak, katılımcılar aynı zamanda uzman eğitmenler eşliğinde edindikleri bilgileri pratiğe dökme şansı bulacaklar. Kayıtlar, 45 kişilik kontenjanla sınırlı olan Ata Kent Tarım Hobi Evi için yapılacak. Engelliler için özel bostan alanının bulunduğu Ata Kent Tarım Hobi Evi'nin yanı sıra, Mutlukent Kent ve Tarım Hobi Evi'nde ise kontenjan sınırlaması olmadan eğitimlere katılma imkanı sunulacak.

Eğitimlere katılmak isteyen vatandaşlar, Ata ve Mutlukent Kent ve Tarım Hobi Evleri'ne bizzat başvurabilir ya da 0(312) 235 39 73 numaralı telefonu arayarak kayıt yaptırabilirler.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.