Çankaya inşaat çalışmaları çökmelere neden olduğu iddiası

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, önlemler alınmadan başlanan inşaat çalışmalarının yol ve apartman bahçesinde ciddi hasara neden olduğu iddia ediliyor. Çevre sakinleri, artan tehlike karşısında Çankaya Belediyesini ve ilgili kurumları sorumlu tutarak acil müdahale çağrısında bulunuyor.

Çankaya inşaat çalışmaları çökmelere neden olduğu iddiası
Yayınlanma:

Ankara Çankaya’da Yıldızevler Mahallesi Duyu Sokak'ta devam eden bir site inşaatının zemininde yapılan hatalı çalışmalar, yanındaki 12 katlı apartmanın bahçesinde göçmelere yol açtı. Çevre sakinleri, toprak kaymaları ve yol üzerindeki derin yarıkların sürekli bir şekilde ilerlediğini belirtiyor. Apartmanın duvarlarında çatlakların oluştuğunu ve bu durumun endişe yarattığını ifade eden vatandaşlar, durumu Çankaya Belediyesi ve inşaat firmasına bildirdi. Ancak, aldıkları yanıtların tatmin edici olmadığını ve çözüm bulunamadığını belirten sakinler, mahkemeye başvurmak zorunda kaldı.

aw286853-05.jpg

YOL ÇÖKTÜ

Apartman yöneticisi Esat Arıkan, inşaat zemininde meydana gelen boşluklardan sürekli su aktığını ve bu durumun toprağın sürüklenmesine neden olduğunu aktardı. Son olarak, inşaat alanından yuvarlanan büyük bir kaya parçasının su borusunu patlattığını ve bu olayın ardından apartman önündeki yolun çöktüğünü söyledi. Arıkan, apartman sakinlerinin yaşanan tehlike nedeniyle evlerini terk etmek istediklerini ve yetkilileri acil olarak duruma müdahale etmeye çağırdı.

cankaya-1.jpg

YETKİLİLERE TEPKİ SÜRÜYOR

Esat Arıkan, inşaatın başladığı ilk günlerden itibaren yaşanan sorunları yetkililere bildirdiklerini, ancak sürekli çeşitli bahanelerle oyalandıklarını ifade etti. Sonuç alamayınca mahkemeye başvurduklarını belirten Arıkan, bilirkişi raporunun hala elilerine ulaşmadığını ve yapılan incelemeler sonrası sorunların giderek büyüdüğünü ekledi. Arıkan, "Birçok komşumuz dairelerini satmayı ya da kiraya verip evlerini terk etmeyi düşünüyor. Yetkililerden acil tedbirler alınmasını ve bu sorunun çözülmesini talep ediyoruz" dedi.

cankaya-3.jpg

Çevre sakinleri, inşaatın getirdiği tehlikelerin her geçen gün arttığını ve sorumluların bu durumu ciddiyetle ele alması gerektiğini vurguluyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.