Çankaya Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

Çankaya Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, “Birlikte Hareket Birlikten Kuvvet” sloganıyla Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Çankaya Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti
Yayınlanma:

Toplantıya Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve birçok konsey üyesi katıldı. Mevcut Başkan Mustafa Coşar ise tek aday olarak Genel Kurul’da yer aldı.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, konuşmasında Çankaya’nın Cumhuriyet’e öncülük eden bir kent olduğunu vurguladı ve halk iradesinin bu bölgenin tarihsel ve kültürel mirasında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Çankaya'nın, Cumhuriyet'in temel değerlerini koruyup ileriye taşıma sorumluluğunu üstlendiğine dikkat çeken Güner, bu misyonun Çankaya Kent Konseyi ile güçlenerek devam edeceğini ifade etti.

2024-09-15-cankaya-kent-konseyi-12-genel-kurulu-2.jpg

“KENT KONSEYİMİZİ DEMOKRATİK BİR MECLİSİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Sözleri, “Tarihsel mirasın yanı sıra Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yönetme iradesinin yeni biçimlerini hayata geçirmek, halk iradesinin yönetimde etkinliğinin artması için de önemlidir. Bu anlamda Kent Konseyi yerel kamu idaresine sivil katılımın birincil yöntemidir” şeklinde sürdüren Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner şöyle devam etti:

“Nasıl ki kamu kurumlarımızın günün ihtiyacına cevap verecek uygulamaları siyasi iradeyle gerçekleşiyorsa Kent Konseyimizin gerçek işlevini kazanması da sivil iradeyle mümkün olacaktır. Burada nasıl ki bizler kamu idarecileri olarak sivil iradenin önünü açmak durumundaysak sivil toplumumuza da bu iradeyi toplumsal fayda için kullanmak görevi düşmektedir. Hep birlikte hayata geçirdiğimiz ve komşularımıza dokunan her iş, ürettiğimiz her toplumsal fayda birlikte hayata geçirdiğimiz ve gerçek dertlere derman olan her proje yerel ve sivil demokrasimizin kurumsallaşması için ihtiyacımız olan zemini güçlendirecektir. Güçlü bir demokrasinin hayata geçmesi için ihtiyacımız olan toplumsal örgütlenmelerin kuvvetlenmesi, sivil toplumumuzun gelişmesi, kamu-sivil toplum ilişkilerinin sağlıklı, verimli ve sürekli hale gelmesi için kent konseyimiz kritik önemdedir. Bugün dünyada bir demokrasi krizi yaşanıyor ve bu demokrasi krizine karşı insanlık ve uygarlık yeni demokratik mevzilerini arıyor. İşte biz de burada Kent Konseyimizi, Çankaya’nın Cumhuriyet’e bağlı demokratik bir Meclisi olarak görüyoruz.”

2024-09-15-cankaya-kent-konseyi-12-genel-kurulu-6.jpg

DEMOKRASİ SANDIKTAN İBARET DEĞİL

Kent Konseyi Başkanı Mustafa Coşar ve ekibinin Çankaya’daki tecrübelerine güvendiklerini kaydeden Güner, “Bu tecrübeleri çoğaltmak, büyütmek ve yaymayı ise Cumhuriyet’in, demokrasinin kalesi Çankaya’nın bir görevi olarak görüyoruz. Kişileri değil doğru modelleri tartışmamız gereken yeni dönemde siyasetin yerelde mayalandığı bu günlerde yapılan her tartışmanın, atacağımız tüm adımların kent demokrasisi ve Türkiye siyasetinin geleceği için hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyor ve bunu temenni ediyorum. Bu süreçte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş öncülüğünde aramıza katılan yeni Cumhuriyet Halk Partili belediyelerle birlikte demokrasiyi sandıktan ibaret görmeyen yılın her günü katılıma açık, şeffaf ve birlikte yönetmekten korkmayan özgüvenli ve güçlü yerel yönetimler kurmanın heyecanını hep birlikte paylaşıyoruz.” dedi.

2024-09-15-cankaya-kent-konseyi-12-genel-kurulu-10.jpg

YAVAŞ: YÖNETİCİNİN HESAP VEREBİLECEĞİ BİR SİSTEM KURMAMIZ GEREKİYOR

Çankaya Kent Konseyinin Genel Kuruluna katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Eğer Türkiye’de biz bu yolsuzlukların önüne geçip gerçekten insanlardan toplanan tertemiz paraların doğru yerlere harcanmasını istiyorsak yöneticinin hesap verebileceği bir sistemi mutlaka kurmamız gerekiyor. Siz 85 milyona eşit davranmak zorundasınız. Onların taleplerini yerine getirmek zorundasınız. Belde Belediye Başkanından en üst makama kadar bu bilince varıldığı zaman Türkiye’de gerçek demokrasi oluşacaktır. İşte o zaman kamu kaynaklarının israfı ve yolsuzlukların önüne geçilecektir” diye konuştu.

2024-09-15-cankaya-kent-konseyi-12-genel-kurulu-12.jpg

MUSTAFA COŞAR YENİDEN BAŞKAN

Genel Kurula tek aday olarak katılan mevcut Başkan Mustafa Coşar da yaptığı konuşmada konsey üyelerine teşekkür etti. Coşar, “Katılımı sadece talep etmek, eleştirmek ve ‘beğenmem’ hakkını kullanmak olarak düşünmemeliyiz. Katılımın amacı, mümkün olduğunca tüm ölçeklerde pratikleri gerçekleştirmek, dönüştürmek ve dönüşmektir. Bu konseyde çalışmak ve üretmek isteyen herkese yer var. Kent Konseyi Başkanlığı ve yürütme kurulu üyeliği bir makam değildir. İkinci olarak Kent Konseyi dar siyasetin alanı da değildir, siyasi güç devşirme alanı da değildir. Kent Konseyi çalışmalarında siyaset yapacaksak ilkeli olarak yapmalıyız” diye konuştu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.