Çankaya seçimini kaybeden Duhan Kalkan'a yeni görev!

Eski Kalecik Belediye Başkanı ve 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı olan Duhan Kalkan, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine getirildi.

Çankaya seçimini kaybeden Duhan Kalkan'a yeni görev!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara'nın tanınmış isimlerinden Av. Dr. Duhan Kalkan, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine getirildi. Kalkan, önceki dönem Kalecik Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş ve 2024 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) saflarından Çankaya Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

DUHAN KALKAN KİMDİR?

1983 yılında Ankara Kalecik'te doğan Kalkan, 2007 yılında Başkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden burslu olarak mezun oldu. Ardından 2010 yılında yüksek lisans ve 2015 yılında doktora eğitimini tamamladı.

Kariyerine 2008-2014 yılları arasında Başbakanlık'ta başlayan Kalkan, 2014-2015 yıllarında Milli Savunma Bakanlığı’nda, 2015-2018 yıllarında ise Cumhurbaşkanlığı’nda kariyer uzmanı olarak görev yaptı. 2019-2024 yılları arasında Kalecik Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kalkan, 3 Temmuz 2024 tarihinde Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri olarak atandı.

Aynı zamanda Ankara Üniversitesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders veren Kalkan’ın çok sayıda akademik yayını bulunuyor. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak görev alan Kalkan, evli ve iki çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce biliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.