Çankaya'da cilt bakımı eğitimi alan kursiyerlere sertifika!

Çankaya Belediyesi, Çankaya Evlerinde düzenlediği mesleki eğitim kurslarıyla istihdama katkı sağlamaya devam ediyor. Cebeci Çankaya Evi'nde gerçekleşen Cilt Bakımı Eğitimi'nde başarılı olan 25 kursiyer, sertifikalarını almaya hak kazandı.

Çankaya'da cilt bakımı eğitimi alan kursiyerlere sertifika!
Yayınlanma:

Çankaya Belediyesi, istihdama yönelik projelerini sürdürerek örnek çalışmalarına devam ediyor. Çankaya Evlerinde düzenlenen meslek kursları, her yaş ve meslek grubundan vatandaşlara eğitim imkanı sunuyor.

Özellikle popüler olan Cilt Bakımı Kursu, Cebeci Çankaya Evi'nde bu dönem mezunlarını verdi. Haftada 3 gün devam eden ve toplamda 4,5 ay süren eğitimini başarıyla tamamlayan 25 kursiyer, sertifikalarını aldı. Cilt bakımı kurslarına katılanlar arasında yalnızca kadınlar değil, erkekler de uzmanlık alanlarını geliştirerek eğitim alabiliyor.

ÜCRETSİZ MESLEK EĞİTİMİ

Mesleki eğitim kursları, Çankaya Evlerinde ücretsiz olarak düzenleniyor. Kursiyerler, Çankaya Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri tarafından verilen 377 saatlik eğitim sonrasında cilt bakımı uzmanı olarak sertifikalarını elde edebiliyor.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLANIYOR

Çankaya'nın mesleki eğitim kursları geniş ilgi görürken, özellikle Protez Tırnak Yapımı, Kalıcı Makyaj ve Cilt Bakımı kursları en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Kursiyerler, uzman eğitmenlerden aldıkları eğitimle kalıcı makyaj, protez tırnak ve cilt bakım tekniklerini öğreniyorlar. Kullanılan cihazları ve ürünleri yakından tanıyan ve uygulamalı eğitim alan kursiyerler, sektördeki uzman açığını kapatıp kolaylıkla iş bulabildikleri gibi kendi güzellik ve cilt bakımı salonlarını da açabiliyorlar. Mesleki eğitimden faydalanan Çankayalılar, kurs sonunda profesyonel olarak istihdama katkı sağlayabilecek kapasiteye gelirken, kuaför salonlarında çalışma fırsatı da bulabiliyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.