Çankaya’da farkındalık eğitimleri düzenlendi

Çankaya Belediyesi, 14 Eylül Dünya İlkyardım Günü’nde Türkiye Acil Tıp Derneği işbirliğiyle kapsamlı bir Halk Sağlığı Farkındalık ve Eğitim Etkinliği düzenledi. Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleşen etkinliğe çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Çankaya’da farkındalık eğitimleri düzenlendi
Yayınlanma:

"1 An, 1 Hareket, 1 Hayat Kurtarabilir" temasıyla düzenlenen etkinlik, ASELSAN ve Çankaya’daki çeşitli sağlık kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirildi. Etkinliğe, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Özsoy, meclis üyeleri, CHP Çankaya İlçe Kadın Kolu Başkanı Şengül Öncü Kurumlu ve CHP Kadın Kolları Genel Merkez MYK’sı ile pek çok Çankayalı katıldı.

ilkyardim-2.jpg

Etkinlikte, Türkiye Acil Tıp Derneği (TATD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bülent Erbil, sağlık görevlileriyle birlikte katılımcılara ilk yardım tekniklerini uygulamalı olarak gösterdi. Solunum ya da kalp durması yaşayan hastalara nasıl müdahale edileceği hakkında bilgiler verildi.

2024-09-14-sosyal-yardim-dunya-ilk-yardim-gunu-ugur-mumcu-parki-4.jpeg

Eğitimde, erken müdahalenin önemine vurgu yapıldı ve kalp masajı ile otomatik dış defibrilatörlerin (şok cihazı) kullanımı hakkında pratik bilgiler sunuldu. Etkinlik, ilkyardım bilincinin artırılması ve toplumun sağlık konusundaki bilgi seviyesinin yükseltilmesi hedefiyle büyük ilgi gördü.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.