Çankayalılar sonbaharda sanata doyacak

Çankaya Belediyesi, eylül ayında da sanatın nabzını tutmaya devam ediyor. Kültür sanat merkezleri eylül ayında 9 sergi, 3 tiyatro, 2 festival, konser, sempozyum ve söyleşilerle Başkentli sanatseverleri ağırlayacak.

Çankayalılar sonbaharda sanata doyacak
Yayınlanma:

Çankaya Belediyesi, eylül ayı ile birlikte yeni sezona birbirinden renkli etkinliklerle başlıyor. Çankaya'nın kültür-sanat merkezleri sergi, tiyatro, festival, konser, sempozyum ve söyleşilerle Başkentlileri buluşturarak sanatseverlere keyifli bir Eylül ayı takvimi sunuyor.

9 YENİ SERGİ ZİYARETE AÇILACAK

Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), bu sezon birbirinden önemli 7 sergiye ev sahipliği yapıyor. Eylül ayının ilk sergisi, 2 Eylül'de ziyarete açılan "Ah O Zamanlar/Sanatçıların Ankara'sı" başlıklı fotoğraf sergisi olacak. Ulaş Bager Aldemir ve Melisa Yıldırım'ın küratörlüğünde hazırlanan bu sergi, 15 Eylül'e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Aynı tarihte açılan ve Japonya Büyükelçiliği iş birliği ile gerçekleştirilen "Hiroşima ve Nagazaki Barış Sergisi" de 15 Eylül'e kadar görülebilecek. Bu sergiye dair bir okuma etkinliği ise 13 Eylül Cuma günü saat 19.00'da ÇSM'de düzenlenecek.

5-15 Eylül tarihleri arasında Recep Tayyip Aksu'nun "Boxes" isimli sergisi sanatseverlerle buluşacak. Aynı dönemde açılan Vafa Almasi'nin "Salt Manzaralar" sergisi ise 29 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek. TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi'nin hazırladığı "Arada" sergisi, 6-26 Eylül tarihleri arasında ÇSM'de sergilenecek.

Türkiye Kolaj Topluluğu'nun katkılarıyla ve Burcu Gündüz ile Eren Erdal Çapar'ın küratörlüğünde hazırlanan "Her Şey Yolunda Mı?" sergisi, 19-29 Eylül tarihlerinde ziyaretçilere sunulacak. Ayrıca, AFSAD'ın "Atölyeler Ortak Sergisi" 20-29 Eylül tarihleri arasında ÇSM'de yer alacak. Diğer yandan, Ayla Budak'ın "Sulu Boya Kişisel Resim Sergisi" 13 Eylül'de Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde, Erdem Çolak'ın "Ex-Sistere" sergisi ise 7 Eylül'de Fikret Otyam Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

7-950x844.jpg

İKİ ULUSLARARASI FESTİVAL DÜZENLENECEK

Çankaya Belediyesi, bu ay sanatseverler için iki önemli uluslararası festivali hayata geçiriyor. Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda 14-15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan "Sound of Europe 3" konserleri, müzik tutkunlarını ücretsiz olarak ağırlayacak. Avrupa'nın öne çıkan yeni ve yetenekli seslerinin Türkiye'den müzisyenlerle bir araya geleceği bu festivalde, 25'ten fazla konser düzenlenecek ve 50'yi aşkın yerli ve yabancı sanatçı sahne alacak.

Sinema tutkunları ve arkeoloji meraklılarını bir araya getirmeyi hedefleyen Gordion Arkeofilm Festivali, 26-29 Eylül tarihlerinde Polatlı ve Gordion’da gerçekleşecek. Kültürel mirasın korunması ve tanıtılması amacıyla düzenlenen festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ankara Kalkınma Ajansı ve Polatlı Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçiriliyor. Festival kapsamında, 87 ülkeden 827 profesyonel ve öğrenci filmi gösterilecek. Ayrıca, söyleşiler, Frigya Müziği Konseri, Kral Midas Seramik Sergisi, kukla gösterileri, tiyatro oyunları ve çocuklar için özel etkinlikler de yer alacak.

ankara-konut.jpg

DİL VE EĞİTİM ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK

Yapımcı ve yönetmen Mustafa Ertekin'in imzasını taşıyan "Mezirme'den Tuzluçayır'a Mehmet Ali Alpay Dede" belgeseli, 14 Eylül’de Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gösterime sunulacak ve ardından bir söyleşi gerçekleştirilecek. Aynı merkezde, 20-22 Eylül tarihleri arasında ise 1. Uluslararası Edebiyat, Dil ve Eğitim Araştırmaları Sempozyumu düzenlenecek.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in katılımıyla düzenlenecek "92. Dil Bayramı" kutlamaları, 26 Eylül saat 18.00'de Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek ve etkinlik Muammer Ketencoğlu Folk Dörtlüsü’nün konseriyle taçlanacak. Ayrıca, "Ceyhun Atıf Kansu Şiir Ödül Töreni," ÇYDD Ankara Şubesi, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı ve Ceyhun Atuf Kansu Ailesi işbirliğiyle 30 Eylül’de yine Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak.

maxresdefault.jpg

YILMAZ GÜNEY SAHNESİ TİYATROLARLA RENKLENİYOR

Ankara Simurg Oyuncuları Tiyatrosu, Türk halk müziğinin usta ismi, opera sanatçısı, besteci ve müzisyen Ruhi Su’nun ölüm yıldönümünde özel bir anma etkinliği düzenliyor. 20 Eylül’de Yılmaz Güney Sahnesi’nde sahnelenecek olan "Ezgili Yürek" adlı tiyatro oyununun biletleri, 16 Eylül Pazartesi gününden itibaren aynı kültür merkezinden temin edilebilecek.

Ayrıca, 27 Eylül’de Eti Çocuk Tiyatrosu, "Bir Bilmecem Var Çocuklar" adlı oyunu ücretsiz olarak Yılmaz Güney Sahnesi’nde sergileyecek. Bu oyun, çocuklara doğa ve hayvan sevgisinin yanı sıra akran zorbalığı ve siber zorbalık gibi önemli konularda öğretici bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Çankaya Belediyesi’nin Eylül ayı kültür ve sanat etkinliklerinin ayrıntılarına https://kultursanat.cankaya.bel.tr/ adresinden ulaşılabilir. Ayrıca etkinlikler, belediyenin Facebook, X (eski Twitter) ve Instagram hesaplarından takip edilebilir.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.