Sarıgül: "Mansur Yavaş'ın 'Rozetsiz başkan olacağım' açıklamasına üzüldüm."

Mustafa Sarıgül, katıldığı bir televizyon programında "Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı olmazsa, parti baraj altına düşer. Mansur Yavaş'ın 'rozetsiz başkan' mesajına üzüldüm." yorumunda bulundu.

Sarıgül: "Mansur Yavaş'ın 'Rozetsiz başkan olacağım' açıklamasına üzüldüm."
Yayınlanma:

HABER MERKEZİ

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, tv100'de katıldığı programda Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden yerel seçimlere kadar birçok konuya değindi.

“Sandıklara sahip çıkamadık” özeleştirisi ile başlayan Sarıgül, sonraki seçimlerde de sandık güvenliği konusunda ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. “Hile var mı demek istiyorsunuz?” sorusuna ise Sarıgül, “önümüzdeki seçimlerde tüm sandıklara hakim olabilirsek bunu söyleyebilirim” cevabını verdi.

"2 PUAN DAHA ALINSAYDI…"

Sarıgül, “Kılıçdaroğlu, iki puan daha alsaydı bugün Cumhurbaşkanı olacaktı. O eleştiren aslan parçaları külliyede yer kapmaya çalışacaktı. 2 puan alınsaydı ne değişim ne başka bir şey, hiç bir gündem olmayacaktı.” dedi.

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanları İmamoğlu ve Yavaş’ı da eleştiren Mustafa Sarıgül, 'ikinci tur' için iki başkanın 'yoğun' şekilde çalışmadıklarını iddia etti. Sarıgül, “İmamoğlu ve Yavaş ilk turdan sonra o 15 günü daha yoğun geçirmeliydi. 1. Tur kaybedilmemişti, maç devam ediyordu ancak o coşkuyu taşıyamadık” dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ARKASINDA 25 MİLYON OY VAR"

Kılıçdaroğlu’nun istifası ya da CHP’den ayrılması durumunda CHP’nin bir bilinmezliğe sürükleneceğini söyleyen Sarıgül, “Kılıçdaroğlu’nun arkasında 25 Milyon oy var. Biraz daha çalışma yaparsak bu oy artabilir. Öyle arkadaşlarımız var ki güvenlik kamerası görse konuşuyor. Seçim oldu bitti, 90 gün oldu. Hala CHP’nin iç siyasetini konuşuyoruz. Bizim arkadaşlarımız bu oyuna düşüyor, bu oyuna düşmemeliyiz. Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel başkanı olmazsa CHP baraj altına düşer.” dedi.

"İMAMOĞLU, İSTANBUL HALKINI İNANDIRMALI"

Mustafa Sarıgül, Ekrem İmamoğlu’na yönelik eleştirilerini “İmamoğlu, İstanbul halkını şuna inandırmalı; Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım ve beş yıl layıkıyla görevimi yapacağım demeli. İki tavşanı kovalayan bir tavşanı da yakalayamaz. Ben belediyeye adayım, sonra CHP’ye adayım derse bu olmaz.” sözleriyle sürdürdü.

“İstanbul için Kılıçdaroğlu istemesi halinde belediye başkan adayı olur musunuz?” sorusuna ise Sarıgül, esprili bir şekilde “Benim İBB adayım Ekrem İmamoğlu’dur” cevabına verdi.

"ROZETSİZ BAŞKANLIK LAFI BENİ ÜZDÜ"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 'rozetsiz' başkanlık tarifini de eleştiren Sarıgül, “Üzüldüm, bir siyasi partiden adaysanız o rozet bizim için onurdur, gururdur. Benim DSP rozetim var, CHP rozetim var, TDP rozetim var. Ama ben CHP rozetini taşımaktan onur ve gurur duyarım. Siz seçime girdiğiniz partinin rozetini taşımazsanız bunu doğru bulmam. Yavaş, belediye çalışmalarında çok başarılı, her partiye eşit mesafede ayrım yapmadığını biliyorum ama onur ve gururla CHP rozetini takmalı.” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.