CHP Genel Başkanı Özel, gençlerle birlikte Anıtkabir'e yürüdü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin gençlik kolları tarafından organize edilen "Büyük Gençlik Yürüyüşü" kapsamında Anıtkabir'e yürüdü.

CHP Genel Başkanı Özel, gençlerle birlikte Anıtkabir'e yürüdü
Yayınlanma:

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla CHP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen etkinlikte, Güvenpark'ta toplanan partililer Gençlik Caddesi'nden Anıtkabir'e yürüdü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yanı sıra genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanları, gençlik kolları üyeleri ve vatandaşlar da korteje katıldı.

Yürüyüş boyunca güzergahta bulunan vatandaşlar da balkonlarından alkışlarla ve bayraklarla destek verdi. Anıtkabir girişinde parti otobüsünden yürüyüşe katılanlara hitap eden Özgür Özel, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde birinci parti olmalarının verdiği gururla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktıklarını ifade etti.

Özel, elde ettikleri başarının sıklıkla sorulduğunu belirterek, kongre sürecinde değişim sloganıyla genç, dinamik kadrolarla yola çıktıklarını ve parti içinde kadın siyasetçilere daha fazla yer verdiklerini dile getirdi. Ayrıca, parti içindeki yaş ortalamasının oldukça genç olduğunu ve kadın-erkek eşitliğine önem verdiklerini vurguladı.

Atatürk'e hitaben yaptığı konuşmada, Özel, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında partilerinin iktidar olacağına ve Atatürk'ün ilkelerini daha da ileriye taşıyacaklarına söz verdi. Ardından, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir'e çıkan Özel, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrini ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.