CHP'li Erdal Beşikçioğlu'nun atamaları tartışma konusu oldu

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun, belediyeye ait Etimkent A.Ş.'nin yönetim kuruluna yaptığı atamalar, dikkatleri çekti. Atamalarda yer alan isimlerden dört tanesinin Ankara'da ikamet etmediği ortaya çıktı. Beşikçioğlu'nun, yönetim kuruluna atadığı isimler arasında eski rol arkadaşı ve eski CHP'li belediye başkanının da bulunduğu belirtiliyor.

CHP'li Erdal Beşikçioğlu'nun atamaları tartışma konusu oldu
Yayınlanma:

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun, belediyenin bağlı olduğu Etimkent A.Ş.'nin yönetim kuruluna beş yeni isim atadığı ve bu isimlerden dördünün Ankara'da yaşamıyor olduğu bilgisi ortaya çıktı. Ayrıca, Beşikçioğlu'nun imzasıyla özel kalem müdürü olarak, Başkan Yardımcısı Bahri Bellek'in eşi Nursemin Bellek'in atanması da dikkat çekti. Bu durum, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in “Eş, dost, akraba için iş talebinde bulunmayın” uyarısına uyulmadığını gösterdi.

avukatcaglar.jpg

“VATANDAŞA DEĞİL, YANDAŞA HİZMET”

Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Etimesgut Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Av. Uğur Çağlar, şunları söyledi: “Etimesgut Belediyesi, 'Ahi Kent' isimli şirketi daha verimli çalıştırmak amacıyla AŞ'ye dönüştürdü. Ancak görüyoruz ki, bu süreçte amaç vatandaşa hizmet etmek değil, yandaşa hizmet etmek olmuş. Yönetim kuruluna atanan isimlerin liyakati sorgulanıyor. Bu kişilerden çoğu Ankara’da ikamet etmiyor. Örneğin, Bahri Bellek İstanbul Bakırköy’de yaşıyor. İbrahim Sönmez, Başkan’ın tatbikat sahnesindeki eski çalışma arkadaşı. Seyfi Gedik, Tunceli'den CHP belediye başkan adayı olmuş fakat seçilememiş bir isim. Bahadır Çağrı Kekevi'nin kim olduğu belirsiz, Tekirdağ Süleymanpaşa’da yaşıyor. Sadece Songül Bal Ankara'dan, ancak onun da liyakati konusunda bir açıklama yapılmış değil.”

“ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK EŞİ ATANDI”

Çağlar, ayrıca, Başkan Yardımcısı Bahri Bellek'in eşinin özel kalem müdürü olarak atanmasının da liyakat açısından sorunlu olduğunu belirtti. Çağlar, “Liyakat vurgusu yapan CHP'nin uygulamada bunu göz ardı ettiği açık. Daha önce başkanın akrabasını koordinatör olarak atadığına dair haberler gündeme gelmişti. Şimdi de vatandaş sadece bir figüran gibi görünüyor. Başkan Beşikçioğlu'nun yazdığı senaryo, vatandaş değil, kendi arkadaş çevresi için oluşturulmuş gibi görünüyor,” dedi.

Bu gelişmeler, Etimesgut Belediyesi'ndeki atama süreçlerinin şeffaflığı ve liyakat konusundaki tartışmaları gündeme getirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.