Kestane alanlar dikkat! Çin’den ithal edilen ‘at kestanesi’ denetimlerinin ardından esnaf radikal karar aldı

Türkiye’nin birçok yerinde bir anda meşhur olan Çin’den gelen iri yapılı kestane, esnaf ve vatandaş tarafından tercih ediliyordu. Denetimler sonrası uzmanlar tarafından yapılan uyarılarda ‘at kestanesi’ diye tabir edilen kestanenin zehirli olduğu ortaya çıktı. Esnaf ise vatandaşın şikâyeti üzerine satıştan vazgeçti.

Kestane alanlar dikkat! Çin’den ithal edilen ‘at kestanesi’ denetimlerinin ardından esnaf radikal karar aldı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Ankara’nın ve Türkiye’nin pek çok yerinde bir anda meşhur olan Çin kestanesinin denetimler sonrası zararlı ve zehirli olduğu şikayetleri çoğalınca esnaf, bu kestanenin satışa son verdi, vatandaş ise yerli kestaneye yöneldi.

4-001.jpg

VATANDAŞ HEM SAĞLIĞINDAN HEM CEBİNDEN OLDU!

Türkiye’de bir anda meşhur olan Çin kestanesi adı altında satılan ‘at kestanesi’ parlak ve iri olmasından kaynaklı büyük rağbet gördü. Yerli kestanenin az üretilmesi de vatandaşların Çin kestanesine yönelmesine sebep oldu. Az üretim olduğu için pahalı olan yerli kestaneye rağbet azalınca, Çin kestanesi adı altında satılan ‘at kestanesinin’ satışının artması, şikayetleri de beraberinde getirdi. Denetimler sonrası incelenen Çin kestanesinin insan sağlığına ciddi oranda zarar verdiği ve hayvan yemi olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Çin kestanesi yiyen vatandaş hem sağlığından hem de cebinden oldu!

img-8864.jpg

“ESNAFIN ZARARI NASIL KARŞILANACAK?”

anadolugazete.com.tr'ye açıklama yapan esnaf, satışının belli başlı yerlerde hala devam ettiğine dikkati çekti. Yerli kestane satışı yapan esnaf, “Zamanında bunu alan esnaf arkadaşlarımız durumunda farkında değildi, çünkü yurtdışından gelen gıda ürünlerinde Sağlık Bakanlığının onayı gerekiyor. Ve alınan ürünlerinde Sağlık Bakanlığı onayı vardı. Alınan ürüne esnaf, para verdi ve satışı yasaklandı. Peki, esnafın zararı nasıl karşılanacak?" diye sitem etti.

Denetimlerin yapılması ve vatandaşın sağlığının korunması yanında esnafın ekonomik gelirinin de düşünülmesi gerektiğinin altını çizen esnaf, yerel yöneticilerden ve bakanlıklardan çözüm bekliyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.