Çocuklar 3D VR teknolojisi ile iklim bilinci eğitimi aldılar

Yenimahalle Belediyesi, Avrupa Birliği’nin “Yeşil Gelecek için Eşleştirme Hibe Programı” kapsamında yürüttüğü "VR4Climate to Combat Against Climate Change" projesiyle Batıkent Kavram Koleji’nde öğrencilere iklim bilinci kazandırmaya yönelik eğitimler verdi.

Çocuklar 3D VR teknolojisi ile iklim bilinci eğitimi aldılar
Yayınlanma:

Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından desteklenen bu proje, Yenimahalle Belediyesi'nin başvuru sahibi olduğu, Buca Belediyesi, Ankara Üniversitesi, İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği, İtalya’dan Lecco Belediyesi ve IRCSS MEDEA’nın da ortak olduğu bir girişimdir.

bm2a7497.jpg

Türkiye ile AB arasındaki Şehir Eşleştirme Eylemi-II programı kapsamında, yerel yönetimler arasında iklim değişikliği ve çevre konularında iş birliğini artırmak, sürdürülebilir yapılar oluşturmak amaçlanmaktadır. Bu çerçevede geliştirilen "VR4Climate" adlı 3D VR teknolojisi, 12-14 yaş arası çocuklara sanal bir orman, deniz ve göl ortamında iklim değişikliğinin etkilerini keşfetme fırsatı sunmaktadır.

bm2a7500.jpg

Projenin ilk etabı Yenimahalle'de 30 öğrenciyle başlarken, Buca ve Lecco’da da 30’ar öğrenciye ulaşılarak toplamda 90 çocuğa iklim farkındalığı kazandırılmaya devam edilecek. Ayrıca, proje kapsamında Yenimahalle Belediyesi tarafından yetiştirilen eğitmenler, Gümüşhane, Tunceli, Hatay, Kahramanmaraş, Bingöl ve Mardin gibi farklı illerde de çocuklara eğitim verecek.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.