Çubuk Belediyesinden uyarı: "Engellilere, lösemili hastalara yardım bahanesiyle..."

Çubuk Belediyesi sosyal medya hesabından dolandırıcılık uyarısı yaptı.

Çubuk Belediyesinden uyarı: "Engellilere, lösemili hastalara yardım bahanesiyle..."
Yayınlanma:

Çubuk Belediyesi, son günlerde belediye ve belediye yöneticilerinin adını kullanarak engellilere, lösemili hastalara yardım veya diğer konular için para toplandığı yönünde dolandırıcılık ihbarları aldığını bildirdi. Vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Çubuk Belediyesi'nden yapılan resmi açıklamada, dolandırıcıların belediye ve yöneticilerin adını kullanarak halktan para toplamaya çalıştıkları belirtildi. Belediye yetkilileri, bu tür sahte yardım kampanyalarına karşı vatandaşların kesinlikle para göndermemeleri gerektiğini vurguladı.

Açıklamada, "Çubuk Belediyemizin ve belediye yöneticilerimizin adını kullanarak, engellilere, lösemili hastalara yardım veya diğer konular için para toplandığı yönünde dolandırıcılık ihbarları almaktayız. Lütfen belediyemiz ve belediye yöneticilerimizin adını kullanarak para toplamaya çalışan dolandırıcılara sakın para göndermeyiniz, bu tür yalanlara itibar etmeyiniz. Belediyemiz tarafından yürütülen resmi yardım kampanyaları ve projeler, yalnızca belediyenin resmi kanallarından duyurulmaktadır." ifadeleri yer aldı.

DOLANDIRICILIK İHBARLARI ARTIYOR

Son zamanlarda artan dolandırıcılık ihbarları üzerine harekete geçen Çubuk Belediyesi, vatandaşların mağdur olmaması için gerekli önlemleri almaya ve halkı bilgilendirmeye devam ediyor. Belediyeden yapılan duyurular ve resmi açıklamalar dışında herhangi bir yardım talebine itibar edilmemesi gerektiği bir kez daha vurgulandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.