Çubuk'tan sonra Gölbaşı: KYK'da kalan öğrencilerin otobüs isyanı

Çubuk'taki metrelerce uzunluktaki otobüs kuyruğunun bir benzeri Gölbaşı'ndaki KYK yurtlarının önünde de yaşanıyor. Otobüslerde balık istifi yolculuk yapan öğrenciler, derslere geç kaldıklarını belirterek sefer sayılarının sıklaştırılmasını talep ediyor.

Çubuk'tan sonra Gölbaşı: KYK'da kalan öğrencilerin otobüs isyanı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BERAT TEMİZ

Ankara'nın çevre ilçelerinde bulunan KYK yurtlarında kalan ve merkezdeki üniversitelerde okuyan öğrencilerin toplu ulaşım sorunu devam ediyor. Çubuk'taki uzun kuyruk görüntülerinin bir benzeri Gölbaşı'ndan da geldi.

Gölbaşı ilçesinde bulunan KYK yurtlarında konaklayan öğrenciler, okula gitmek için balık istifi şeklinde yolculuk yapmaktan ve uzun kuyruklarda beklemekten şikayetçi. 8 dakikada bir hareket eden otobüslerin yetersiz olduğunu ifade eden öğrenciler, sefer sayılarının artırılmasını talep ediyor.

ego-001.jpg

"KONSERVE KUTUSUNDA GİBİ YOLCULUK"

195 numaralı hattın yetersiz kaldığını belirten vatandaşlar, "Konserve kutusunda gibi yolculuk etmekten bıktık. Okula geç kaldığımız yetmediği gibi 2 saat yol gidiyoruz. EGO otobüsleri tıklım tıklım dolu. Acil düzenleme gerekiyor" ifadeleriyle şikayetlerini dile getirdi.

"8 DAKİKA ARALIKLARLA GÜNLÜK 49 SERVİS VERİLİYOR"

EGO Genel Müdürlüğü, 195 numaralı otobüs hattında 8 dakika aralıklar ile günlük 49 adet servis verildiğini açıkladı. Körüklü araç ağırlıklı sefer yapıldığını belirten EGO, Gölbaşı Eymir Yurdundan biniş yapan öğrenciler için, 13144 numaralı duraktan hareket edecek şekilde 2 adet ilave 195-1 servisi verildiğini de belirtti. Ayrıca yolcu yoğunluğunun yaşandığı saat aralıklarına göre uygun araç ve servis planlamasının düzenli olarak güncellendiği ifade edildi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.