Cumhuriyet Bayramı’nda Kayaş’ta Fener Alayı Coşkusu

Cumhuriyet'in 96. yıldönümü Mamak'ta coşkuyla kutlandı. Mamak Kaymakamlığı, Mamak Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneği tarafından düzenlenen fener alayı yürüyüşünde Atatürk ve Türk bayrakları açılarak, meşaleler yakıldı.

Cumhuriyet Bayramı’nda Kayaş’ta Fener Alayı Coşkusu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhuriyet'in 96. yıldönümü Mamak'ta coşkuyla kutlandı. Mamak Kaymakamlığı, Mamak Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneği tarafından düzenlenen fener alayı yürüyüşünde Atatürk ve Türk bayrakları açılarak, meşaleler yakıldı. Mamak Kaymakamı Ziya Polat, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara Kulübü Başkanı Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, her yaştan binlerce Mamaklı ile birlikte yürüdü. Kazım Karabekir İlkokulu bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

img_6670.jpg

Törende konuşan Mamak Kaymakamı Ziya Polat, vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, "Cumhuriyet bizim sevdamız, inancımız, yaşamımız. Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmayı boynumuzun borcu kabul ediyoruz" dedi.

Sinsin Ateşi Yakıldı

Büyük Kayaş Mahallesi Sakarya Ortaokulu önünden Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve meşaleler eşliğinde başlayan fener alayına Ankara Kulübü Derneği Seymenleri de katılım sağladı. Fener alayı sonrası meydanda sinsin ateşi de yakıldı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de, "Türkiye Cumhuriyeti 96 yıl önce özgürlük aşkıyla engel tanımayan bir imanla kuruldu. Korumak ve yaşamak inancıyla Cumhuriyet Bayramı'nızı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gazilerimizi, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

Ankara Kulübü Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ise, “Ankara Kulübü Derneği Mamak Şubesi ve Mamaklı Seymenlerin girişimleriyle uzun yıllardan sonra ilk defa gerçekleşen Fener Alayı programımıza tüm imkanlarıyla birlikte destek veren Mamak Belediye Başkanımız Sayın Murat Köse’ye, Mamak Kaymakamımız Sayın Ziya Polat’a ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Özel’e teşekkür ediyoruz. Başta Mamak ilçemizin kıymetli yöneticileri olmak üzere her Cumhuriyet Bayramında tekrarlanacak bu anlamlı etkinliğe katkı veren ve katılım sağlayacak Mamaklılara gönülden teşekkür ediyorum. Kayaş önemli bir beldemiz, Kayaşlı ve Mamaklı olmak ayrıcalıktır. Kayaş’a ve Mamak’a Anadolu’nun her yerinden insanlar göç etmiştir. Fakat göç eden insanlar kısa zamanda Kayaşlı olmuştur çünkü Kayaşlı kimliği çok güçlüdür. Fakat son zamanlarda bu kimlik çok zayıfladı. Bu ve benzeri etkinliklerle Ankara Kulübü olarak birçok etkinlikte beraber olacağız. Kayaş kimliğini eskiden olduğu gibi yeniden güçlendireceğiz. Mamaklı kent kimliğini güçlendireceğiz. Tüm Mamaklıların, Ankara, Cumhuriyet ve Atatürk sevdalılarının Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.’’dedi.

img_6828.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.