Cumhuriyet Şairi Fazıl Hüsnü Dağlarca Çankaya'da anıldı

Çankaya Belediyesi, Cumhuriyet’in değerlerine katkı sağlayan isimleri anmak amacıyla düzenlediği etkinlikte, Türk edebiyatının önemli şairlerinden Fazıl Hüsnü Dağlarca’yı 110. doğum yılında şiirleriyle andı.

Cumhuriyet Şairi Fazıl Hüsnü Dağlarca Çankaya'da anıldı
Yayınlanma:

Çankaya Belediyesi, "Cumhuriyete Değer Katanlar ve Ahde Vefa Projesi" kapsamında, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Fazıl Hüsnü Dağlarca’yı 110. doğum yılında andı. Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen "Bir Cumhuriyet Aydını Fazıl Hüsnü Dağlarca 110 Yaşında" başlıklı etkinlikte, ünlü şairin hayatı, Türk edebiyatına katkıları ve Cumhuriyet tarihine bıraktığı kültürel miras ele alındı.

2024-10-27-kultur-sosyal-cumhuriyete-deger-katanlar-ve-ahde-vefa-fazil-husnu-daglarca-3.jpeg

Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden Prof. Dr. S. Dilek Yalçın Çelik, Araştırma Görevlisi Tevfik Ergun ve üniversitenin lisans öğrencisi Elif Türkoğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı programda, Dağlarca’nın edebi yönü ve aydın kimliği üzerine değerlendirmeler yapıldı. Başkentli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Dağlarca’nın eserleriyle Cumhuriyet değerlerine katkıları anıldı.

2024-10-27-kultur-sosyal-cumhuriyete-deger-katanlar-ve-ahde-vefa-fazil-husnu-daglarca-1.jpeg

Çankaya Belediyesi’nin kültürel mirasa sahip çıkma amacını taşıyan bu etkinlik, Dağlarca’nın unutulmaz eserleriyle Başkent’te şiir dolu anlar yaşattı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.