"Cumhuriyet'e Doğru" tiyatro oyunu, Ankara'da sahnelendi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde hazırlanan "Cumhuriyet'e Doğru" adlı tiyatro oyunu, Ankara'da seyirciyle bir kez daha buluştu.

"Cumhuriyet'e Doğru" tiyatro oyunu, Ankara'da sahnelendi
Yayınlanma:

MEB Şura Salonu'nda gerçekleşen gösterime birçok davetli katıldı. Tiyatro oyununda, Cumhuriyet'in Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletinin güçlü desteğiyle başlattığı Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş süreci anlatılıyor.

Oyunun yazıp yönetmenliğini Bora Severcan üstlenirken, orijinal müzikleri Selim Atkan tarafından bestelendi. İbrahim Sarıtaş ise proje danışmanlığını üstleniyor.

Başrollerini Serdar Yeğin, Gülen Karman, Erhan Yazıcıoğlu, Ahmet Yenilmez, Zuhal Yalçın, Levent Özdilek, Şebnem Özinal, Ziya Kürküt, Sefa Zengin, Yiğit Yapıcı ve Volkan Severcan'ın paylaştığı oyun, ilk olarak 25 Kasım'da Ankara MEB Şura Sahnesi'nde sahnelendi. Ardından Samsun, Ordu, Trabzon, Erzurum, Sivas, Tokat, İzmir ve İstanbul'da da gösterildi.

Oyuncu Volkan Severcan, oyunun ardından yaptığı konuşmada, projenin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in rektörlük döneminde başlatıldığını ancak Kovid-19 döneminde durduğunu ifade etti. Tekin'in bakanlık görevine gelir gelmez oyunun Cumhuriyet'e uyarlanması talimatını verdiğini belirten Severcan, aynı zamanda 27 Aralık 1919'da Atatürk'ün Ankara'ya ayak basmasının anlamını da vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.