Demetgül Mahallesi'nin ilk kadın muhtarı Çiğdem Sarıoğlan hayalini açıkladı

Ankara Yenimahalle ilçesine bağlı Demetgül Mahallesi’ne muhtar seçilen Çiğdem Sarıoğlan, mahallenin ilk kadın muhtarı olmanın avantajlarını yaşadığını belirterek, kadınların her alanda daha fazla yer alması gerektiğini vurguladı. Muhtar Sarıoğlan, mahallede dayanışma ruhunun yeniden canlanmasını arzu ederek hayalini de açıkladı. İşte, Saroğlan'ın o hayali...

Demetgül Mahallesi'nin ilk kadın muhtarı Çiğdem Sarıoğlan hayalini açıkladı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Demetgül Mahallesi’ne muhtar seçilen Çiğdem Sarıoğlan, seçim sürecinde gösterdiği azmi ve sıcak iletişimi ile mahalle sakinlerinin gönlünü kazanıp mahallesindeki dayanışma ruhunu yeniden canlandırmak istediğini aktardı.

Demetgül Mahallesi'nde 30 yıla yakın süredir ikamet eden Sarıoğlan, “Sosyal yardım projelerini çok seviyorum ve insanlara dokunmayı önemsiyorum. Çocuklar, gençler ve yaşlılar benim için çok değerli. Mahallemdeki komşuların da bir arada olmasını, yardımlaşmayı teşvik etmeyi amaçladım.” diye ifade etti. Sarıoğlan, seçim sürecinde üç ay boyunca gece gündüz kapı kapı dolaşarak mahallenin her hanesini ziyaret ettiğini ve mahalle sakinlerinin kendisini tanımasını istediğini belirtti.

“MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ YENİDEN CANLANDIRMAK İSTİYORUM”

Çocukluğunda mahallelerde daha sıcak ilişkilerin olduğunu vurgulayan Sarıoğlan, “Sabahları bir yere giderken kimse kimseye selam vermiyor. Biz böyle yetişmedik, en azından bir ‘Günaydın’ demeliyiz. Eskiden komşuluk ilişkilerimiz çok güçlüydü. İnsanlar arasında bu sıcaklığı yeniden canlandırmak ve dayanışma ortamı oluşturmak istiyorum.” dedi.

GENÇLER İÇİN BURS PROJESİ

Mahalledeki sosyal yardım çalışmalarına da değinen Sarıoğlan, deprem bölgesine yardımlar gönderdiğini, ihtiyaç sahibi komşularına destek olmaya çalıştığını ve düzenli olarak askıda ekmek uygulaması yaptıklarını belirtti. Mahallede öğrencilere burs vermek istediğini dile getiren Sarıoğlan, bu konuda yardımsever iş insanlarına seslendi: “Öğrencilere burs vermek en büyük hayalim. Muhtarlık aracılığıyla şeffaf bir şekilde bu yardımları organize etmek istiyorum.”

“İLK KADIN MUHTAR OLMANIN AVANTAJLARI BÜYÜK”

Demetgül Mahallesi'nin ilk kadın muhtarı olan Çiğdem Sarıoğlan, bu durumun kendisine büyük avantajlar sağladığını belirtti. Sarıoğlan, “Kadın muhtar olduğum için mahalledeki kadınlar bana daha rahat geliyor, dertlerini paylaşıyorlar. Kadınlar, kadın muhtarlarla daha kolay iletişim kurabiliyor. Bunun yanında erkekler de dertlerini anlatıyor, onları da dinliyorum. Benim için mahallede herkes eşit ve herkesin derdine çözüm bulmak için çalışıyorum.” dedi. Sarıoğlan, kapısını her zaman açık tuttuğunu ve mahallesindeki insanlarla birebir iletişimi çok önemsediğini vurguladı.

“KADINLAR HER ALANDA OLMALI”

Kadınların yerel yönetimlerde daha fazla yer alması gerektiğine inanan Çiğdem Sarıoğlan, kadınların seçme ve seçilme hakkını kullanmasının önemine dikkat çekti. Sarıoğlan, “Kadın isterse yapamayacağı hiçbir şey yok. Çevrelerini güzelleştirir ve daha yaşanabilir hale getirir. Kadınlar her yerde olmalı; belediye başkanı, milletvekili, bakan ve hatta cumhurbaşkanı... Kadınlar yönetimde daha fazla yer almalı ve toplumun her alanında söz sahibi olmalı.” ifadelerini kullandı.

Çiğdem Sarıoğlan, mahallesinde sevilen bir muhtar olarak öne çıkması, mahalle sakinleriyle kurduğu sıcak ve samimi ilişkiler sayesinde olduğunu düşündüğünü söyledi. Sarıoğlan, “Ben seçim dönemi boyunca kalbimle gezdim. İnsanlara ikinci bir maske takmadan, olduğum gibi davrandım. Onlar da bunu hissetti. Herkesi tanımak ve herkesin beni tanımasını istedim. Mahallem için en iyi hizmetleri yapmaya devam edeceğim.” diyerek sözlerini tamamladı.

BURS DESTEKLERİ İÇİN ÇAĞRI!

Demetgül Mahalle Muhtarı Çiğdem Sarıoğlan, mahalledeki öğrencilerin eğitimlerine destek olmak amacıyla burs imkânlarını artırmak istediklerini belirtti. Özellikle dar gelirli ailelerin çocukları için burs fonu oluşturmak üzere çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Sarıoğlan, “Mahallemizde eğitim gören gençlerimize maddi destek sağlamak adına mahalle sakinleri ve hayırseverlerle iş birliği yapmayı hedefliyoruz. Burs fonunun şeffaf ve adil bir şekilde dağıtılması için de gerekli önlemleri alacağız.” dedi. Sarıoğlan, bu konuda hem yerel yönetimden hem de gönüllü bireylerden destek beklediklerini vurguladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.