Depremzede usta Ankara'da: Antakyalı kasap ustası Murat Güzeloğlu...

Ankara Altınpark Anfa Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Hatay Gastronomi ve Kültür Günleri, kasap Murat Güzeloğlu'nun özel dokunuşlarıyla renklendi. Antakyalı kasap ustası Murat Güzeloğlu, Hatay'a özgü tepsi kebabını Ankara'nın göbeğinde tanıtarak Başkentlilerle buluşturdu. Güzeloğlu, depremde yaşadığı zorlu süreci anadolugazete.com.tr’ye anlattı.

Depremzede usta Ankara'da: Antakyalı kasap ustası Murat Güzeloğlu...
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara Altınpark’ta gerçekleştiren Hatay Gastronomi ve Kültür Günleri'nde Tepsi Kebabı yapan Murat Güzeloğlu, "32 yıldır bu mesleği yapıyorum. Ankara'nın göbeğinde tepsi kebabı yapmak bizim için gurur verici. Buraya deprem bölgesinden geldik. Çok zorlu süreçlerden geçtik ve hala geçiyoruz. Evimiz, işyerimiz yıkıldı, ancak işimize devam ederek bu mesleği yaşatmaya çalışıyoruz." dedi.

depremzede1.jpg

DEPREMİN YARALARINI ANLATTI

Deprem sürecini değerlendiren Güzeloğlu, "Depremde sadece betonları kaybettim. Çok şükür canımıza bir şey olmadı ancak komşularımı ve yakınlarımı kaybettim. Çok acı verici bir durum. Herkesin psikolojisi bozuldu. Yaşayan bir ölü gibi herkes. Adeta bir şehir yok oldu. İnsanlara ciddi anlamda psikolojik destek lazım. İnsanlar bir ağaç sallansa bile deprem oluyor diye düşünüyorlar. Hatay'da normalleşme diye bir şey yok. Belki betonlar onarılır ancak ruhların onarılması çok zor.

dep.jpg

''TÜM PSİKOLOJİK ZORLUKLAR YETMEZMİŞ GİBİ BİR DE RANT PEŞİNDE KOŞANLAR VAR''

Kasap Murat Güzeloğlu, Ankara'da düzenlenen gastronomi günlerindeki başarısıyla dikkat çekerken, depremin etkilediği bölgedeki sorunlara da dikkat çekti.

Tüm psikolojik zorluklar yetmezmiş gibi bir de rant peşinde koşanlar var. Bazı fırsatçılar evleri bilinçli olarak yıkıyorlar. Az veya orta hasarlı evlere bile ağır hasar raporu çıkarttırıp rant peşinde konuşuyorlar.

Bu arada yeni bir kanun çıkardılar. Tüm çadırları topluyorlar. Defne mahallesinde yetkililer tarafından tüm çadırlar toplandı. Anlam veremedik bu duruma. Ailelerine yakın olmak isteyenler oradan uzaklaştırılıyor." ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.