Dericizade Faruk Küçük, ‘Atatürk’ ve ‘Ankara’ heyecanı yaşıyor!

Başkent Ankara’nın ünlü iş insanı ve koleksiyoneri olarak bilinen Dericizade Faruk Küçük için 13 Ekim Cuma çok özel bir gün olacak.

Dericizade Faruk Küçük, ‘Atatürk’ ve ‘Ankara’ heyecanı yaşıyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Başkentin ‘Atatürk’ ve ‘Ankara’ ile ilgili en zengin arşivine sahip olan Dericizade Faruk Küçük, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun ve Ankara’nın Başkent ilan edilişinin 100. Yılında büyük bir heyecan yaşıyor.

dc.jpg

İLK OLARAK ANADOLUGAZETE.COM.TR DUYURDU

İlk olarak anadolugazete.com.tr yazarı Dursun Erkılıç’ın, “Dericizade Faruk Küçük, ‘Atatürk ve Ankara Hazinesi’ni bağışlıyor” başlıklı yazısıyla kamuoyuna duyurduğu tarihi bağış için artık saatler kaldı.

13 Ekim 2023 Cuma günü saat 14.30’da Türk Tarih Kurumu Konferans Salonu’nda düzenlenecek törenle bağış protokolü imzalanacak.

İMZA TÖRENİYLE İLGİLİ PROGRAM ŞÖYLE

“Başkent Oluşunun 100. Yılında / Fotoğraflarla Atatürk ve Ankara Sergisi”nin de açılacağı program Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Derecizade Faruk Küçük, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs’ün açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Saat 15.00’deki ‘Atatürk’ ve ‘Ankara’ arşivinin bağış imza töreninin ardından, saat 15.30’da “Başkent Oluşunun 100. Yılında / Fotoğraflarla Atatürk ve Ankara Sergisi”nin açılışı yapılacak.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.