DEVA Partisi Ankara İl Başkanlığından istifa eden Nutku Akın, Babacan'a tepki gösterdi: "Ankara Adayını Whatsapp'tan öğrendim"

Geçtiğimiz günlerde DEVA Partisi Ankara İl Başkanlığı görevinden istifa eden Nutku Akın, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın kendisine yönelik eleştirilerine sosyal medyadan tepki gösterdi.

DEVA Partisi Ankara İl Başkanlığından istifa eden Nutku Akın, Babacan'a tepki gösterdi: "Ankara Adayını Whatsapp'tan öğrendim"
Yayınlanma:

Nutku Akın, Ali Babacan’ın kendisinin istifası üzerine şahsi mesele benzetmesi yapmasına tepki gösterdi ve "Parti menfaatlerini savunmak ne zamandan beri şahsi mesele olmuştur sayın Babacan?" diyerek Babacan'ın eleştirilerine karşı çıktı.

Hakkında iddialar bulunan ve yargılama süreci devam eden Keçiören ilçe adayına karşı şahsi olarak değil ilkesel olarak karşı çıktığını belirten Akın, bu durumun sadece bir adayla ilgili olmadığını vurguladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını ve bazı ilçe adaylarını WhatsApp mesajı ve Zoom toplantısından öğrenmesi sebebiyle istifa kararı aldığını dile getirdi.

İstifa kararını Cumartesi gece aldığını ve bu durumu Genel Başkan Babacan'a sözlü ve mesaj yoluyla ilettiğini aktaran Akın, Babacan'ın durumu düzelteceğini beyan etmesine rağmen irade göstermediğini söyledi. Pazar günü gerçekleşen aday lansman toplantısına katılmayarak iradesini ortaya koyduğunu belirtti.

İstişare kültüründen uzak olan bu yaklaşımın Ankara İl Teşkilatı'nın iradesini yok saydığını savunan Akın, istifasının örtbas edilmesi için hızla pazar günü gece yarısı disipline sevk edildiğini iddia etti.

"Doğru bildiğim ilkelerden taviz vermedim, vermeyeceğim." diyen Akın, istifasının arkasında durduğunu ifade etti.

DEVA Partisi Keçiören’de Hamza Aydoğdu’yu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak da Mümtaz Akıncı’yı aday olarak belirlemişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.