Dikmen Caddesi Keklikpınarı’nda yer alan Atatürk Parkı’ndaki heykellerin renginden vatandaş memnun değil!

2001 yılında hizmete açılan Atatürk Parkı içerisinde yer alan Atatürk ve silah arkadaşlarının Ankara’ya gelişini temsil eden Seymenler, Bacıerenler ve halk heykeli rengine vatandaş tepki gösteriyor. “Orijinaline uygun restore edilmesi gerekiyor.” diyen vatandaşlar, parktaki heykel renklerinin siyah olmasını eleştirdi.

Dikmen Caddesi Keklikpınarı’nda yer alan Atatürk Parkı’ndaki heykellerin renginden vatandaş memnun değil!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Atatürk ve silah arkadaşlarının Ankara’ya gelişini sembolik olarak anlatan Atatürk Parkı içerisindeki heykellerin son hali vatandaşların tepkisine yol açtı. İlk yapıldığında renginin daha farklı olduğunu söyleyen vatandaşlar "Heykellerin rengi sonradan simsiyah oldu." diyerek orijinaline uygun restore edilmesini istedi.

img-8932.jpg

"ORİJİNALİNE YAKIN YAPILMALI"

Ankara Dikmen Caddesi üzerinde yer alan ve Keklikpınarı sınırları içerisinde bulunan Atatürk Parkı, 2001 yılında hizmete açılmıştı.

img-8936.jpg

Dikmen sırtlarında Atatürk ve silah arkadaşlarının Ankara’ya gelişini karşılayan Seymenleri, Bacıerenleri ve halkı temsilen yapılan heykellerin son hali vatandaşın tepkisine yol açtı.

img-8941.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı parkın içerisinde yer alan heykellere yönelik endişelerini dile getiren vatandaşlar, "Bu anlamlı parktaki heykellerin en kısa sürede restore edilerek orijinaline yakın hale getirilmesini istiyoruz!" sözleriyle yetkililere çağrı yaptı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.